x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Hexi Pharma a depus la tribunal cererea de intrare în insolvenţă

Hexi Pharma a depus la tribunal cererea de intrare în insolvenţă

11 Mai 2016   •   10:21
Hexi Pharma a depus la tribunal cererea de intrare în insolvenţă
Sursa foto: FOTO: tolo.ro
Compania Hexi Pharma Co. SRL, implicată în scandalul dezinfectanţilor din spitale, a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă.


Potrivit portalului instanţelor, acţiunea a fost depusă marţi la tribunal şi are ca materie "falimentul" şi ca obiect "cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014".

Legea nr. 85/2014 se referă la procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Conform art. 66 din această lege, Hexi Pharma cere reorganizarea judiciară sub supravegherea unui administrator special.

Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 mai.

Cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă în aceeaşi zi în care patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General.

Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de firma Hexi Pharma. Urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracţiunile de zădărnicire a combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse.

Sâmbăta trecută, anchetatorii au efectuat percheziţii la sediul şi punctele de lucru ale Hexi Pharma, precum şi la 25 de unităţi sanitare de pe raza a 21 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, de unde au fost ridicate probe şi documente. Tot atunci, procurorii au făcut percheziţii şi la domiciliul lui Dan Condrea.

Sursa: AGERPRES

×