|
|
Cum functioneaza
Aparatele de electrostimulare, electrogimnastica sau gimnastica pasiva furnizeaza curenti electrici si impulsuri de joasa frecventa, de o anumita intensitate si perioada de timp. Intensitatea curentului utilizat este scazuta, dimensiunea electrozilor, redusa, iar excitatia directa pe muschi produce stimulare electrica la intensitati mici. Aplicarea electrozilor pe zonele vizate se face cu ajutorul unor benzi elastice, iar contractiile au durate variabile, care sunt cuprinse intre 5-10 secunde, dar si intensitati variabile. Electrozii folositi sunt de dimensiuni mari si asigura o densitate mica de curent pe suprafata musculara, dar permit si penetrarea in tesuturi a unui curent de intensitate mare, fara lezare tisulara, explica dr. Georgiana Tache.
Etapele tratamentului
Prin electrostimulare este activata topirea depozitelor de grasime. Etapele in scaderea ponderala sunt: diminuarea depozitelor adipoase, scaderea circumferintelor zonelor vizate, pierderea kilogramelor suplimentare.
Citește pe Antena3.ro
|
CONTRAINDICATII. Pentru ca electrostimularea sa dea rezultate maxime trebuie asociata cu un stil de viata echilibrat. Miscarea poate fi practicata in scop de agrement sau medical. Electrostimularea nu se recomanda persoanelor cu afectiuni digestive, genito-urinare, ale aparatului locomotor, cu tulburari metabolice si/sau endocrine. De asemenea, este contraindicata femeilor gravide, copiilor, persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral. De asemenea, aceste aparate nu sunt indicate in cazul persoanelor care prezinta sensibilitate cutanata, tumori canceroase, epilepsie. Limitele extreme de varsta la care aceste aparate nu sunt recomandate sunt sub 16 ani si peste 65 de ani, explica dr. Georgiana Tache.
|
STIRI
|
OBEZITATE. In functie de repartizarea masei grase pe corp, specialistii disting doua forme de obezitate: obezitate androida si ginoida. Obezitatea androida se instaleaza pe partea superioara a corpului. Aceasta forma este mult mai periculoasa pentru sanatate, conducand la aparitia hipertensiunii, a diabetului sau a problemelor cardiovasculare. Obezitatea ginoida se instaleaza in partea de jos a corpului si determina mai ales probleme articulare si insuficiente venoase. Ea este mult mai greu de invins decat cea androida.
NOU-NASCUTI. Supraponderalitatea poate fi evitata din pruncie. In primele luni, bebelusii se misca foarte putin, iar schimburile energetice sunt reduse, in comparatie cu aportul. De aceea, evitati sa va obisnuiti copiii de la cele mai mici varste cu gustul zaharului sau al mierii in iaurturi si compoturi si nu raspundeti plansetelor lor cu aport alimentar suplimentar. Excesul proteic din primele luni de viata ar putea conduce, la maturitate, la dezvoltarea obezitatii. STUDIU. Persoanele supraponderale sunt sever criticate, aspectul lor fiind perceput ca o imagine dezgustatoare a corpului uman. Chiar si copiii de 6 ani le considera pe acestea ca fiind "lenese, stupide si urate". Studiile au demonstrat ca tinerele obeze castiga mult mai putin in Statele Unite si Marea Britanie decat cele cu greutate normala si care sufera de alt tip de afectiune.
CEAI. Un remediu traditional pentru eliminarea grasimilor este ceaiul verde. Infuzia de ceai verde ne poate ajuta sa slabim, deoarece creste arderile organismului, stimuleaza oxidarea grasimilor sub actiunea teinei (substanta cu efecte asemanatoare cafeinei), reduce asimilarea de glucide si lipide alimentare, datorita produsilor fenolici. De asemenea, are actiune tonica si diuretica. Zilnic, ar trebui sa bem 3-5 cesti de ceai verde, dar nu seara, pentru ca produce dereglari ale somnului. Ceaiului verde ii putem adauga si cateva varfuri de menta, care are proprietati digestive. |
STIATI CAâ¦
|
|