x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate În ce constă fericirea? Specialiştii au găsit lucrurile de care ai nevoie pentru a fi fericit

În ce constă fericirea? Specialiştii au găsit lucrurile de care ai nevoie pentru a fi fericit

05 Sep 2016   •   21:15
În ce constă fericirea? Specialiştii au găsit lucrurile de care ai nevoie pentru a fi fericit
Sursa foto: pixabay.com

Conceptul danez “hygge” semnifică crearea unei atmosfere calde şi bucuria de a savura lucrurile bune şi frumoase pe care viaţa ţi le oferă, alături de oameni. Meik Wiking, un guru danez în fericire celebru în toată lumea, autor al unei noi cărţi referitoare la hygge şi directorul Institutului de Cercetare al Fericirii din Copenhaga este cel care ne asigură că acest stil de viaţă ne va face să ne simţim mai mulţumiţi de noi înşine, vom fi mai relaxaţi şi mai conectaţi cu cei din jurul nostru.

Acest lucru este confirmat şi de clasamantele de acest gen, în care danezii sunt victorioşi. Ei se află în topul celor mai fericiţi oameni de pe Pământ de mai mulţi ani, fiind surclasaţi doar de Elveţia în 2015. Marea Britanie se află pe locul 23 în acest an. Dar dacă se ia în considerare faptul că au unul dintre cele cele mai umede, gri şi întuncate climate din lume la care se adaugă unele dintre cele mai mari impozite din lume, de 55,8%, locul 23 este o realizare în acest top.

Meik Wiking a petrecut mulţi ani studiind magia stilului de viaţă danez şi a călătorit în toată lumea, informând naţiunile mai puţin fericite, printre care şi Marea Britanie, cum să se înveselească puţin.

Conform cercetărilor lui Meik, oamenii din Marea Britanie sunt cei mai fericiţi la vârsta de 65 de ani, la polul opus fiind vârstele cuprinse între 44 şi 46 de ani ca fiind cele mai triste. El dă vina pe presiunea familiei, a locului de muncă, îmbătrânirea părinţilor, copiii şi lipsa timpului.

Wiking a făcut publice cele mai importante sfaturi ale lui pentru a folosi hygge la tine acasă şi pentru a fi mai fericit:

1. Atmosfera: stinge luminile.

2. Prezenţa: fii aici acum. Închide telefonul.

3. Plăcere: cafea, ciocolată, prăjituri, torturi, bomboane.

4. Egalitate: “noi” mai presus decât “eu”. Împarte sarcinile şi conversaţiile în mod egal.

5. Recunoştinţă: fii recunoscător pentru ceva în fiecare zi.

6. Armonie: Nu este o competiţie. Nu trebuie să te lauzi cu realizările tale.

7. Confort: ia o pauză. Totul constă în relaxare.

8. Ajungi la un consens: evită conflictele şi nu dramatiza.

9. Comuniune: construieşte relaţii şi împărtăşeşte experienţe. “Îţi aduci aminte când?”

10. Adăpost: construieşte un loc al păcii şi în care să te simţi în siguranţă.

În călătoriile lui, lui Meik îi place să numere zâmbetele. Este unui dintre hobby-urile lui. Până în present, el şi colegii lui au observant nu mai puţin de 7000 de zâmbete din toate locurile în care au fost. Rezultatele nu sunt dovedite şi făcute oficiale pentru că nu în asta constă neapărat fericirea, dar cele mai multe zâmbete vin din Mexic, urmat de Malaezia şi Thailanda. Oamenii care zâmbesc cel mai puţin sunt în Varşovia, Riga şi Londra.

Sursa: Daily Mail

×
Subiecte în articol: fericire hygge lifestyle