x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Încă un pas şi va putea zâmbi din nou!

Încă un pas şi va putea zâmbi din nou!

de Ionela Gavriliu    |    20 Aug 2010   •   00:00
Încă un pas şi va putea zâmbi din nou!

"Mami, mă doare capul", aşa a început coşmarul pentru Denis, un băieţel de 4 ani, în 2008. Până atunci fusese un copil vesel, cu poftă de joacă şi lipsit de griji. Părinţii l-au dus imediat la doctor. Au ajuns la spitalul din Reghin, dar, în urma examinărilor, specialiştii nu au ajuns la un rezultat concludent. Nu au putut să facă nimic altceva decât să îi dea copilului o reţetă cu medicamente pentru răceală.



Denis a luat tratamentul, însă, pe zi ce trecea, în loc să îşi recapete voioşia, a început să se simtă şi mai rău. Pentru că starea i se agrava, părinţii l-au dus din nou la medici. De data aceasta, cei din Reghin s-au declarat neputincioşi şi l-au trimis la Târgu-Mureş, la un control amănunţit. Aici, medicii au constatat că simptomele nu sunt ale unei simple răceli şi l-au suspectat iniţial de meningită. Au trecut la efectuarea altor teste şi până la urmă au descoperit o tumoare într-o zonă greu accesibilă a creierului.

"Tumoarea este în mijlocul creierului", scrie pe una din scrisorile medicale ale micuţului. Copilul se simţea din ce în ce mai rău. Începuse să aibă convulsii, iar medicii au luat decizia să îl ducă imediat în sala de operaţii. A fost operat de urgenţă. După această primă operaţie nu au trecut decât şase zile până când chirurgul să intervină din nou, în încercarea de a-i extirpa tumoarea. Timp de şase ore s-au chinuit specialiştii să rezolve problema şi să îi redea sănătatea micuţului Denis. Recuperarea a fost dificilă. După alte cinci zile, din cauza unor complicaţii, Denis ajungea din nou pe masa de operaţie. De această dată, medicii, care acum ştiau exact care este problema, erau încrezători că acesta va fi ultimul chin pentru copil. Întreaga familie spera ca băieţelul de 4 ani să revină la preocupările lui obişnuite, la alergat, la joaca cu prietenii în parc.

Părinţii au luptat cu spaimele lor şi au fost tari pentru ca fiul lor să se poată recupera. Au fost alături de fiecare pas pe care fiul lor trebuia să îl facă din greu spre vindecare. "Au urmat tot felul de tratamente endocrinologice, alte internări în spital, dozări hormonale, regim alimentar strict. Viaţa părea să reintre în făgaşul normal", îşi aminteşte mama, Oana Buzdugan. Dar în momentul în care au ajuns anul acesta la un control de rutină, medicii au observat că Denis nu era nicidecum vindecat. Tumoarea recidivase, se afla din nou în locul acela ascuns al copilaşului de 4 ani.

Părea că îşi revenise şi este un copil ca toţi ceilalţi; aproape că uitase suferinţele prin care a trecut şi perioada în care cei mai buni prieteni ai lui fuseseră medicii şi asistentele. Era din nou vesel şi doar uneori se întreba de ce el a rămas cu un semn la cap, semn pe care nu-l vedea la alţi copii. Însă vizita la medic a amintit familiei Buzdugan coşmarul prin care trecuse. Acum, băiatul trebuie să suporte o nouă intervenţie extrem de riscantă, dată fiind zona dificilă în care se află tumoarea.

Părinţii au căutat pe internet, s-au interesat la cei care mai trecuseră prin astfel de situaţii şi au ajuns la o concluzie. O variantă care oferă cele mai bune şanse de vindecare pentru copil este o operaţie la o clinică din Hanovra, Germania. Acolo, medicii sunt specializaţi în operarea acestui gen de tumori, iar aparatura medicală este performantă. Dar chiar şi în aceste condiţii, riscurile operaţiei sunt mari: lui Denis îi poate fi afectată vederea, poate fi afectat hormonul de creştere.

Însă micuţul Denis nu poate ajunge la clinică până când părinţii nu adună banii necesari. Intervenţia e programată pentru data de 27 septembrie 2010, iar costul ei se ridică la 40.000 de euro. Miercuri, 11 august 2010, la Teatrul Gong din Sibiu a avut loc un concert umanitar destinat strângerii de fonduri pentru Denis. Pentru el, pe scena Teatrului Gong au urcat Pro Folk, Jean Oprişor şi Electric Band. Un alt concert pentru Denis a fost organizat şi la Reghin.

La aceste concerte au fost amplasate urne şi cu banii astfel obţinuţi, la care se adaugă şi cei adunaţi de părinţi prin forţe proprii, familia a reuşit să strângă 20.000 de euro. Jumătate din banii pe care trebuie să îi aibă atunci când pleacă spre Hanovra. "Avem nevoie de tot sprijinul, atât psihic, cât şi financiar, de aceea vă rugăm din suflet să fiţi alături de noi. Vrem să avem un copilaş sănătos şi fericit, care să poată să trăiască o viaţă normală, să parcurgă toate etapele vieţii. Vrem un copil care să zâmbească din nou. Singuri n-o să reuşim", adresează mama lui Denis un apel către toţi cei care au posibilitatea să îi ajute fiul.


Donaţi pentru şansa lui Denis!
Conturi deschise la BCR, Agenţia Libertăţii, Reghin, pe numele mamei lui Denis, Oana Buzdugan.
Cont Lei: RO 89RNCB 0693 114232 230002
Cont Euro: RO 62RNCB 0693 11423 2230003
Conturi deschise la Banca Transilvania, Agenţia Iernuţeni, nr. 12, Reghin, Mureş.
Cont Lei: RO 58BTRL 0600 1201 W1193 6XX
Cont Euro: RO 33BTRL 0600 4201 W1193 6XX
Cont USD: RO 82BTRL 0600 2201 W1193 6XX

×
Subiecte în articol: pagina de suflete