x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Încă un român a pierdut lupta cu sistemul! Avea arsuri grave, dar a fost tratat într-o secţie improvizată, destinată arsurilor minore

Încă un român a pierdut lupta cu sistemul! Avea arsuri grave, dar a fost tratat într-o secţie improvizată, destinată arsurilor minore

17 Oct 2016   •   14:02
Încă un român a pierdut lupta cu sistemul! Avea arsuri grave, dar a fost tratat într-o secţie improvizată, destinată arsurilor minore
Sursa foto: Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași

Un bistrițean, în vârstă de 52 de ani, care a suferit arsuri pe 50% din corp în urma unei explozii, a murit la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, după ce fusese refuzat de Spitalul de Arși din București din lipsă de spațiu.

Spitalul din Iaşi are doar un spațiu improvizat pentru arși, unde se pot trata doar arsuri minore, iar de transportul în străinătate nici nu s-a pus problema, scrie gazetadebistrita.ro.

Spitalul de Arși din București funcționează doar cu 10 paturi, iar medicii l-a refuzat instant pe bărbat, astfel că s-a încercat transferul într-un oraș universitar cu clinici mai dotate.

Dar alte două spitale, cele de la Târgu Mureș și Cluj, care ar fi avut posibilitatea să trateze arși, au refuzat să-l primească pe bistrițean pentru că au dotări pentru a trata doar arsuri care nu depășesc 20% din corp.

A murit cu zile, dar şi cu ghinion

Victima muncea la fabrica de alcool Salix din Bistrița, iar în data de 28 septembrie a.c., acesta a mers la fabrică pentru a-și prelungi concediul medical.

A trecut pe la departamentul de resurse umane, pentru a cere concediu medical, dar a intrat şi în unitatea de producție... pentru a-și saluta colegii.

După câteva minute petrecute împreună, una dintre cuvele în care se prepara alcoolul a explodat, iar bărbatul a fost stropit cu alcool fierbinte. Deși se mai aflau muncitori în unitatea de producție, bărbatul de 52 de ani a fost singurul rănit, suferind arsuri de gradul II pe 50% din suprafața corpului.

În prima față, bărbatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, unde a fost ținut câteva ore bune, pentru că fie nu era liber aparatul de zbor pentru a fi transportat la o clinică de specialitate, fie nu erau locuri la unitățile medicale respective.

 

×