Stadiile incipiente ale celulitei, cand pielea ca o coaja de portocala este vizibila doar la ciupire, se pot trata prin combaterea sedentarismului, prin exercitii fizice - fitness, aerobic, stretching - si printr-o dieta bogata in fibre alimentare, vitamine si minerale.
Stadiile incipiente ale celulitei, cand pielea ca o coaja de portocala este vizibila doar la ciupire, se pot trata prin combaterea sedentarismului, prin exercitii fizice - fitness, aerobic, stretching - si printr-o dieta bogata in fibre alimentare, vitamine si minerale. Cea mai eficienta metoda de combatere a aspectului neplacut al coapselor, bratelor si feselor este masajul, care poate fi asociat cu remedii pe baza de plante. Este bine de stiut insa ca tratamentul fitoterapic trebuie individualizat de un specialist care sa prescrie ce plante si in ce cantitati ne sunt benefice.Ceaiuri de 3 ori pe zi
Larisa-Ionescu Calinesti, medic specialist medicina interna, cu specializari in gemoterapie si fitoterapie in cadrul Centrului National de Acupunctura si Homeopatie, recomanda persoanelor care sufera de celulita plante cu efect de crestere a diurezei. Infuzia din frunze de coacaze se prepara din 50 g de planta la un litru de apa. Se bea cate o cana de infuzie de trei ori pe zi. O alta planta indicata pentru eliminarea apei din organism este frasinul. Se beau in fiecare zi cate 3 cani de infuzie din 40 de grame de frunze la un litru de apa. Din 40 g de matase de porumb la un litru de apa se face un decoct, din care se beau 3 cani pe zi. Decoctul de praz are actiune laxativa si se prepara din 100 g de praz la un litru de apa. Se lasa la fiert timp de 15 minute si se bea zilnic cate o cana din substanta rezultata, cu 10 minute inainte de masa. Intern se mai administreaza infuzii de papadie: la un litru de apa se pun 30 g de planta si se beau doua cani pe zi. Infuzia de anghinare se face din 10 g de frunze uscate la un litru de apa si se fierbe timp de 5 minute. Se beau 3 cani pe zi, intre mese. Radacina de marar creeaza senzatia de satietate. Infuzia din radacina de marar se prepara din 10 g de planta la un sfert de litru de apa. Se beau 3 cani de infuzie pe zi timp de 45 de zile. Pentru prelungire se consulta medicul. De asemenea, se pot face bai generale cu esenta de pin. Se pun 15 picaturi de esenta la o cada de 100 de litri de apa.
| ||||||||
Citește pe Antena3.ro |
|
ABCES. In faza de debut sau dupa rezolvarea stomatologica a abcesului, fitoterapia recomanda plantele cu actiune antiseptica. Din trei linguri cu flori de musetel se prepara o infuzie calduta, care se tine in cavitatea bucala cate cinci minute, la fiecare ora. Cu infuzia calduta de coada-soricelului, din doua linguri de floare la o cana de apa, se clateste gura la fiecare ora. Infuzia din doua lingurite de salvie la 100 ml de apa (cu care se clateste gura cate cinci minute la fiecare ora) are rol antiseptic, astrigent, dar si cicatrizant. Infuzia de sunatoare calmeaza durerile dentare. Din doua linguri de planta la 200 ml de apa se face o infuzie cu care se clateste cavitatea bucala de 4-5 ori pe zi.
|