x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Institutul “Ana Aslan” solicită reînfiinţarea reţelei naţionale de geriatrie

Institutul “Ana Aslan” solicită reînfiinţarea reţelei naţionale de geriatrie

26 Sep 2011   •   13:21

Institutul National de Gerontologie si Geriatrie “Ana Aslan' a cerut Ministerului Sanatatii reinfiintarea retelei nationale de geriatrie, astfel incat persoanele varstnice sa poata fi evaluate periodic in ambulator, a declarat Gabriel Prada, directorul medical al institutului.

Propunerea privind reinfiintarea retelei de geriatrie in ambulator a fost deja inaintata Ministerului Sanatatii. Solicitarea Institutului “Ana Aslan' prevede infiintarea unui cabinet de geriatrie in fiecare judet. In cabinetele din cadrul retelei ar urma sa se efectueze periodic screeningul persoanelor in varsta in scopul depistarii precoce a anumitor boli. Managerul institutului, Bogdan Paltineanu, a precizat ca persoanele peste 75 de ani ar trebui sa faca acest screening o data la trei luni, cei care au intre 65 si 74 de ani – o data pe an, la fel si persoanele cu varste intre 54 si 65 de ani, daca prezinta factori multipli de risc.

×