x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate ISU Argeş, punct de lucru temporar la Baza Salvamont Cota 2000 de pe Transfăgărăşan

ISU Argeş, punct de lucru temporar la Baza Salvamont Cota 2000 de pe Transfăgărăşan

05 Aug 2016   •   10:54
ISU Argeş, punct de lucru temporar la Baza Salvamont Cota 2000 de pe Transfăgărăşan
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Un punct de lucru temporar al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, deservit de o autospecială pentru stingerea incendiilor şi o ambulanţă SMURD, a fost deschis la Baza Salvamont Cota 2000 de pe Transfăgărăşan.

"Acest punct de lucru temporar va asigura intervenţia în situaţii de urgenţă pe DN 7C - Transfăgărăşan, inclusiv în zona judeţului Sibiu (în colaborare cu ISU Sibiu) şi va funcţiona pe perioada cât DN 7C va fi deschis în fiecare an. Este încadrat cu o autospecială cu apă şi spumă de medie capacitate cu modul de descarcerare şi prim-ajutor şi cu o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat, deservite de cinci subofiţeri care vor executa serviciu operativ permanent", se precizează într-un comunicat transmis vineri de ISU Argeş.

Decizia de înfiinţare a punctului de lucru a fost luată în urma unei analize a situaţiei operative, care a indicat că în ultimii ani s-au produs pe Transfăgărăşan numeroase accidente şi situaţii de urgenţă, care au necesitat o intervenţie rapidă fie pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor medical, fie pentru acţiuni de căutare-salvare a unor persoane.

"Necesitatea înfiinţării acestui punct de lucru a venit pentru a reduce timpul de răspuns, deoarece în judeţul Argeş Transfăgărăşanul are cel mai sever parcurs, constând în pante mari şi curbe extrem de periculoase, iar cea mai apropiată subunitate de pompieri era Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş, la o distanţă de aproximativ 86 de kilometri, ceea ce determina ca timpul de răspuns la situaţii de urgenţă să varieze între 50 de minute până la Barajul Vidraru şi minim 120 minute până la Baza Salvamont Cota 2000", se mai arată în comunicat.

DN 7C - Transfăgărăşan face legătura între municipiul Curtea de Argeş şi localitatea Cârţişoara din judeţul Sibiu, fiind un drum de tranzitare a Masivului Făgăraş, o zonă turistică deosebit de atractivă mai ales pe timpul sezonului estival. Traseul este extrem de dificil de parcurs de către orice fel de vehicul, cuprinzând porţiuni cu curbe periculoase, cu pante mari, pe alocuri fiind neprotejat cu parapeţi.

Punctul de lucru al ISU a fost înfiinţat în parteneriat cu Serviciul Public Judeţean Salvamont, cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş şi a Instituţiei Prefectului.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: transfagarasan isu arges