x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Japonezii susţin că au descoperit leacul împotriva autismului

Japonezii susţin că au descoperit leacul împotriva autismului

07 Noi 2011   •   08:52
Japonezii susţin că au descoperit leacul împotriva autismului

Savantii japonezi sustin ca suplimentele de zinc pot reduce semnificativ probabilitatea ca un copil sa dezvolte autism. Cercetarea a fost efectuata de o echipa de experti niponi de la laboratorul de cercetare La Belle Vie din Tokyo, potrivit ziarului The Telegraph.

Oamenii de stiinta au analizat probele de par luate de la aproximativ 2.000 de copii diagnosticati cu autism. Mai mult, in studiu s-au aflat probe ce au fost prelevate cu regularitate de la nasterea copilului pana la varsta de trei ani.

Acestia au descoperit ca in jumatate dintre cazuri exista un deficit semnificativ de zinc. Prin urmare, spun ei, lipsa de zinc ar putea fi cauza probabila a dezvoltarii unor anomalii, iar printr-o dieta adecvata se pot inlatura carentele de acest fel.

"Aceste descoperiri ne spun ca deficienta de zinc poate fi cauza aparitiei autismului, iar o abordare nutritionala adecvata ar putea aduce speranta in prevenirea si tratarea acestei anomalii", spun cercetatorii.

Cu toate acestea, alti oameni de stiinta au le-au reprosat cercetatorilor niponi faptul ca au tras prea repede aceasta concluzie si ca au omis sa compare concentratiile de zinc ale copiilor cu autism cu cele ale micutilor care nu sufera de aceasta boala.

.

×
Subiecte în articol: zinc autism anomalii