x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Joc de glezne si de gambe

Joc de glezne si de gambe

de Liana Hainarosie    |    28 Feb 2006   •   00:00
Joc de glezne si de gambe
ARMONIA TRUPULUI
Primavara bate la usa. Si cum puteti sa-i deschideti altfel decat imbracata intr-o fusta eleganta, care sa va evidentieze supletea picioarelor? Pentru a nu fi nevoite sa va ascundeti picioarele sub o fusta lunga, noi va propunem o serie de exercitii care va subtiaza gleznele si gambele. Sfatul specialistului in elaborarea programelor de fitness si nutritie Luiza Bucur (foto), de la FC National Fitness Center, este sa va apucati cat mai repede de efectuarea exercitiilor, fiindca rezultatele se vad in cateva saptamani… Aceste exercitii constau in joc de glezne (3 serii a 30-40 de secunde), deplasari pe varfuri de-a lungul camerei (3 serii a 20 de pasi), semigenuflexiuni cu ridicare pe varfuri (3 serii a 20 de repetari), rotiri de glezna (10-15 repetari pentru fiecare picior), pedalat (intre 30 si 60 de secunde), flexii/extensii de glezna (3 serii a 20 de repetari).

Recomandari

Exercitiile propuse de noi au ca efect subtierea gleznelor si a gambelor si sunt recomandate inclusiv persoanelor care au picioarele umflate.

Acestora din urma li se recomanda sa stea cu picioarele sprijinite pe perete cateva minute zilnic, sa faca dusuri alternative cu apa rece, apa calda, sa mearga pe bicicleta. "Mersul pe bicicleta este foarte eficient pentru subtierea gleznelor si a gambelor, dar este util si pentru combaterea varicelor. Acasa, in lipsa bicicletei, puteti pedala in aer, rugandu-va partenerul sa opuna rezistenta cu palmele in talpile dumneavoastra. Puteti recurge si la saculetii cu nisip, pe care sa-i atasati la nivelul gleznelor", spune specialistul Luiza Bucur.

Cauze

"Gleznele si gambele se ingroasa din cauza tulburarii circulatiei sangvine, a retentiei de apa, sedentarismului, statului prelungit pe scaun. Pantofii cu toc sunt si ei vinovati pentru problemele cu gleznele si gambele. Este indicata incaltamintea cu talpa flexibila, care nu strange piciorul", spune specialistul Luiza Bucur.

Cu spatele drept si coatele indoite mergeti pe loc, ridicandu-va alternativ pe varfurile picioarelor
Cu mainile ridicate, mergeti pe varfuri 20 de pasi. Repetati de 3 ori
Din semigenuflexiune, cu mainile sprijinite pe talie, ridicati-va pe varfuri
Pe sol, cu sprijin pe palme si piciorul stang indoit si celalalt intins in fata, rotiti glezna in ambele sensuri
Intins pe spate, cu mainile sub bazin si cu saculeti de nisip atasati la glezne, pedalati in aer
Stand pe burta, sprijinit pe palme, cu picioarele indoite la 90 de grade, ridicati varfurile
Pe scaun, cu spatele drept si piciorul drept intins, indoiti varful piciorului

×