x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Lupta pentru Laura: Să o ajutăm să-i bată inima mai departe!

Lupta pentru Laura: Să o ajutăm să-i bată inima mai departe!

de Ionela Gavriliu    |    18 Iun 2010   •   00:00
Lupta pentru Laura: Să o ajutăm să-i bată inima mai departe!

Laura se luptă să împlinească 1 an în luna august. Are şase malformaţii la inimă şi multă nevoie de ajutorul celor din jur. Pentru operaţia salvatoare din Viena, familia trebuie să aibă suma de 50.000 de euro până la sfârşitul lunii iunie. În urma eforturilor proprii şi a donaţiilor, părinţii au reuşit să strângă doar o zecime din sumă, în jur de 5.000 de euro. Să le salvăm comoara!

Laura Alexandra a fost un copil vesel şi sănătos până la vârsta de 8 luni. Cu zâmbetul ei aducea bucurie tinerilor ei părinţi, iar pentru bunica Rebeca devenise centrul universului. În urma unei răceli, fetiţa a ajuns la spitalul din Ploieşti, unde părinţii au primit o veste ce le-a spulberat toată fericirea. Laura mai avea de trăit 12 ore. Nu le venea să creadă ce aud, nu li s-a explicat nimic. Au fost trimişi de urgenţă la Bucureşti, iar aici fetiţei i-au fost identificate şase malformaţii la inimă. Mama îşi aminteşte clipele cumplite prin care a trecut. "Unde era Alexuţa de până acum? Unde erau zâmbetul şi sănătatea ei? Mă uitam la ea şi nu-mi venea să cred. Trei săptămâni am stat internată cu ea şi am păzit-o clipă de clipă. Erau seri când aparatul arăta că inima ei nu mai bate, dacă ne-am fi luat după ce indicau ele ar fi însemnat că ea era moartă. Însă rugăciunile şi puterea lui Dumnezeu i-au mai îmbunătăţit starea, în sensul că din când în când mai putea respira şi fără oxigen", povesteşte Mihaela David.

A început o luptă cumplită pentru salvarea fetiţei. La Institutul Inimii din Târgu-Mureş, fetiţa nu a fost acceptată pentru intervenţie chirurgicală, singura ei şansă de supravieţuire, din cauza riscurilor imense. La Cluj - acelaşi răspuns: intervenţia e mult prea complicată, iar copilul ar putea muri pe masa de operaţie. În ţară, tuturor speranţelor părinţilor de a-şi salva copilul le-a fost închisă uşa. Cu răbdarea şi puterea pe care numai disperarea ţi le poate da, părinţii Laurei au început să caute clinici în afara ţării. Un medic le-a spus că există şanse pentru micuţa lor, însă trebuie ca operaţia să se facă până la începutul lunii iulie. "Nu vreau ca Laura să moară. Avem nevoie de 50.000 de euro pentru operaţia din Viena şi abia am reuşit să strângem 5.000 de euro. Au fost oameni care au donat şi câte 10 lei, am mai strâns şi noi, dar numai la această sumă am putut ajunge. Cu lacrimi în ochi vă spun: timpul se scurge repede, secundele fetiţei sunt numărate", explică mama Laurei.

Micuţa Laura a ieşit din spital şi este acum în grija bunicii, la Vălenii de Munte, Prahova. "Trebuie să am foarte mare grijă de ea. Acum, fiind foarte cald, trebuie să mă străduiesc să-i fie bine, să avem oxigen pentru ea. Nu-mi doresc decât să o văd sănătoasă", explică Rebeca David.

Cei care vor să o ajute pe Laura Alexandra să ajungă la începutul lunii iulie la Viena pentru operaţia salvatoare pot face donaţii în conturile deschise la BCR, sucursala Eroilor, nr. 19A, Braşov, pe numele bunicii Laurei, David Oana Rebeca.

Cont RON:
RO 39 RNCB 031 808 265 168 0001
Cont EURO:
RO 04 RNCB 005 908 265 168 0001
SWIFT: RNCB RO BU

×
Subiecte în articol: pagina de suflete