x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Mai sprinteni cu tenisul de masa

Mai sprinteni cu tenisul de masa

06 Iun 2005   •   00:00

ARMONIA TRUPULUI
Tenisul de masa este un sport relativ simplu, dar extrem de avantajos pentru practicantii lui.

  • de LIANA HAINAROSIE

  • Indiferent de anotimp, in parc, in sala, in fata blocului, chiar in pauza, la serviciu, putem juca tenis de masa. Acest sport nu presupune un echipament deosebit ca in volei sau inot… Ping, pong, adica o minge speciala, doua palete si un fileu. Un trening sau un sort cu un tricou din bumbac si adidasi. Acesta este echipamentul care permite sa ne miscam in voie, rapid.

    Dupa ce ne-am pus la punct echipamentul cu minimum de investitii, trebuie sa consultam un specialist. Pentru dumneavoastra ne-am adresat secretarului general adjunct al Federatiei Romane de Tenis de Masa, Gheorghe Iordache. De la inceput, specialistul nostru precizeaza ca tenisul de masa nu este un sport la indemana oricui, deoarece presupune anumite calitati. "Aparent un sport facil, un schimb de servicii intre parteneri, tenisul de masa inseamna o combinare a miscarilor corpului cu inteligenta, cu atentie, cu indemanare. Presupune viteza, intuitie, anticipatie, confruntare directa cu partenerul de joc, atentie." Printre iubitorii tenisului de masa se aude frecvent: "Acest sport nu este deloc potrivit persoanelor domoale sau lenese". Iata insa ca specialistul nostru Gheorghe Iordache ne asigura ca totusi tenisul de masa poate sa ajute aceste persoane sa-si dezvolte viteza de reactie, de deplasare, de executie a miscarilor. In acest fel lenea este inlocuita cu agilitatea. In ultima vreme se tot vorbeste despre sedentarism. Jucand ping-pong, cu siguranta nu va veti numara printre acestea. Si veti gasi in tenisul de masa o modalitate foarte buna de ardere a caloriilor. Chiar daca, dupa o ora de tenis de masa, aproape nu veti mai putea sa va miscati picioarele din cauza febrei musculare, sa stiti ca e de bine! Asta inseamna ca v-ati solicitat indeajuns picioarele, muschii spatelui si umerii, practic tot corpul. Treptat veti descoperi ca aveti o tinuta corecta, ca ati dobandit un mers de manechin. Si, pe deasupra, o partida de tenis este echivalenta cu un calmant.

    DE LA 6 LA 100 DE ANI. Secretarul general adjunct al Federatiei Romane de Tenis de Masa, Gheorghe Iordache, spune: "Ping-pongul nu necesita un echipament pretentios, asa cum se intampla in anii 1900-1910, cand jucatorii erau imbracati la costum, cu camasa si nici nu are limite de varsta. Se poate juca de la 6 la 100 de ani". Prin contactul direct cu adversarul, copiii se obisnuiesc de mici cu dorinta de a fi mereu invingatori, dupa cum spune antrenorul de ping-pong Elena Antohe. De aceea, noi va sfatuim sa profitati cu totii de beneficiile tenisului de masa!

    ×
    Subiecte în articol: masa