x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Malarie în Grecia

Malarie în Grecia

24 Aug 2011   •   21:00

Ministerul Sanatatii atentioneaza persoanele care calatoresc in sudul Greciei (Peloponez) ca in aceasta zona au fost inregistrate cazuri de malarie. Conform autoritatilor sanitare din Grecia, din luna iunie si pana in prezent, in sudul acestei tari au fost semnalate sase cazuri de malarie.

Ministerul Sanatatii recomanda persoanelor care inten­tio­neaza sa isi petreaca vacanta sau sa calatoreasca in aceasta zona sa fie mai atente in ceea ce priveste masurile de protectie impotriva tantarilor, respectiv sa utilizeze produsele repelente care se aplica pe piele impotriva acestor insecte (creme, geluri, spray-uri). Deoa­re­ce cazurile de malarie inregistrate sunt limitate ca numar, nu se recomanda profilaxia medicamentoasa antimalarie. Centrul Elen de Control al Bolilor a intensificat activitatile de supraveghere a malariei, iar autoritatile locale au luat masuri suplimentare de control al populatiei de tantari.

In Romania exista un caz inregistrat de malarie. Persoana, care s-a aflat pentru doua luni in zona afectata din Grecia, este in stare buna, in afara oricarui pericol vital.

Daca la o saptamana sau mai mult dupa intrarea intr-o zona de risc pentru malarie faceti febra, consultati de urgenta un medic si contactati un laborator abilitat pentru a obtine un diagnostic corect si un tratament sigur si eficient. Acest lucru e valabil si la intoarcere, formele severe de malarie cu Plasmodium Falciparum putand fi luate in consi­dera­re pana aproximativ o luna de la iesirea din zona de risc!

×
Subiecte în articol: starea de sănătate