x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Masaj indian cu pietre calde

Masaj indian cu pietre calde

de Andrada Floria    |    07 Mar 2006   •   00:00
Masaj indian cu pietre calde
TERAPII COMPLEMENTARE
Simtiti ca, din cauza stresului si a oboselii, nu mai reusiti sa duceti nimic pana la capat? Ca nici una dintre metodele de relaxare pe care le-ati incercat pana acum nu a dat rezultate? Ar trebui sa incercati o terapie mai putin cunoscuta in Romania: terapia geotermala sau masajul indian cu pietre calde.
Sa intram intr-o incapere luminata partial. Aici este o masa comoda de masaj, asezata conform principiilor Feng Shui si se distinge muzica Buddha Bar in surdina… O incapere incarcata cu energie pozitiva. La intrare va intampina un specialist in terapia geotermala. Va invita sa va intindeti pe masa de masaj, va unge tot corpul cu ulei de lavanda si apoi incepe masajul propriu-zis. Masajul nu se realizeaza cu mainile, ci cu pietre calde, de diferite marimi. "Se folosesc 54 de pietre foarte fine, de origine vulcanica, de culoare gri inchis, care sunt incalzite pana ajung la temperatura de 40-50 de grade Celsius", explica dr. Raluca Florescu, de la Slimart, unde se efectueaza acest tip de masaj. Aceasta temperatura nu este indeajuns de ridicata ca sa va arda, ci doar "va va provoca furnicaturi placute in tot corpul", precizeaza specialistul. O parte dintre aceste pietre sunt "fixe" si se asaza in dreptul punctelor chakra (sapte puncte localizate de-a lungul corpului nostru, puncte ale energiei vitale si care sunt legate de anumite organe ale corpului). De obicei pietrele fixe sunt mai mari si au diferite forme: cele rotunde sunt potrivite pentru brate si maini, cele mai lunguiete, pentru zona ga-tului. De asemenea, pietrele mari, dar foarte fine, se asaza fie pe stern, de o parte si de alta a coloanei vertebrale, fie in zona lombara. Pietrele de dimensiuni medii se folosesc pentru masajul propriu-zis, prin tehnicile obisnuite de relaxare: pietrele aluneca, exercitand o presiune usoara, de la stanga la dreapta si de sus in jos. Iar cele de dimensiuni mici se asaza intre degetele de la picioare, pentru stimularea circulatiei periferice. In timpul masajului, caldura emanata de pietre relaxeaza muschii. Temperatura mai ridicata favorizeaza transpiratia, contribuind la eliminarea toxinelor.

Indicatii


Acest masaj este recomandat in special celor care sufera din cauza stresului. Sunt persoane in cazul carora stresul le provoaca insomnii, le reduce randamentul la locul de munca. Terapia geotermala amelioreaza circulatia sangelui si metabolismul celular, ajuta la detoxifierea organismului si creeaza o stare generala de bine. Iar primul semn care arata ca masajul da rezultate este (re)dobandirea somnului odihnitor. La finalul orei de masaj, trebuie sa beti multa apa, pentru a reface cantitatea de lichide si de saruri pierdute prin transpiratie.

×
Subiecte în articol: masaj pietre