x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Maternitatea Giulesti se confrunta in continuare cu deficit de personal

Maternitatea Giulesti se confrunta in continuare cu deficit de personal

16 Aug 2011   •   13:08

Purtatorul de cuvant al Maternitatii Giulesti, Doru Pana, a declarat ca unitatea medicala se confrunta cu deficit de personal. La Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti sunt doua asistente la sapte paturi, iar la Post-Terapie sunt doua asistente la 14 nou-nascuti. Reprezentantul maternitatii a precizat ca Sectia de Neonatologie are efectivul de asistente complet, cate doua pe tura.

Doctorul Doru Pana a declarat ca Sectia de Terapie Intensiva de la Maternitatea Giulesti a fost renovata in totalitate, au fost montate detectoare de fum si aparate aspersoare, iar o tragedie similara celei care a avut loc anul trecut in aceasta un unitate medicala nu se mai poate repeta.

"Sectia a fost renovata din temelii. S-au schimbat toate instalatiile: electrice, de gaze, de aer conditionat. Toate echipamentele din aceasta sectie sunt complet noi la standarde occidentale', a spus purtatorul de cuvant.
Medicul Doru Pana a sustinut ca alarma in cazul unui posibil incendiu se va da in aproximativ 30 de secunde.

Pana acum, in 2011, in Sectia de Terapie Intensiva au fost internati peste 400 de nou-nascuti, a mai spus medicul Pana. El a recunoscut ca, dupa tragedia din 2010, numarul de nasteri la Maternitatea Giulesti a scazut fata de anii precedenti. Daca in 2009 au fost peste 4.000 de nasteri, in 2010 au fost aproximativ 3.000, cu mentiunea ca aceasta sectie a fost inchisa pentru renovare. In 2011, pana la 15 august, au fost peste 2.000 de nasteri in maternitate. Spitalul este in continuare in renovare in acest moment, lucrarile vizand Sectia de Fertilizare in vitro, a mai precizat medicul.
La 16 august 2010, in salonul de Terapie Intensiva Nou-Nascuti din Sectia de Neonatologie a Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr Panait Sarbu' a izbucnit un incendiu, in urma caruia sase nou-nascuti aflati in salon au decedat, iar alti cinci au suferit vatamari corporale grave.

×