TERAPII ALTERNATIVE
GEORGETA LICSANDRU
"Toate categoriile de varsta sunt vulnerabile in fata asteniei, dar in special persoanele stresate, copiii si batranii. De asemenea, am observat ca femeile sunt mai afectate decat barbatii", afirma fitoterapeutul Beatrice Niculita.
Unul dintre remediile naturale indicate in aceste cazuri sunt esentele florale. Pentru pregatirea esentelor, florile se pun in apa de izvor in vase din cristal si se tin cateva ore la soare; apa de izvor preia vibratia florii sau esenta-mama. Inainte de a se trece la terapia propriu-zisa se face un test psihologic pe baza caruia este stabilit un grup de esente ce ar putea sa ii faca bine pacientului. Esentele sunt grupate in sapte categorii, intre acestea si culorile de baza ale spectrului solar existand o legatura. "Cand ii aratam culorile spectrului, pacientul si-o alege pe cea care ii place mai mult. In 80%-90% dintre cazuri, culoarea aleasa caracterizeaza foarte bine starile de disconfort psihic care influenteaza sanatatea", sustine terapeutul Alexandru Pap.
Citește pe Antena3.ro
Mustarul trateaza depresia
Astenia de primavara induce sentimentul de resemnare, de apatie, remediul in acest caz fiind florile de maces. Celor care au senzatia de culpabilitate le este indicata floarea de pin. Tristetea fara motiv aparent, depresia pot fi eliminate cu esente din floare de mustar, iar cei care sunt nesiguri pot fi tratati cu flori de nuc. Uneori, astenia de primavara se manifesta prin lipsa interesului fata de prezent, prin absenta in relatiile cu cei din jur, de aceea sunt indicate esentele din flori de vita-de-vie. Nostalgia, dorinta de intoarcere in trecut se trateaza cu esente de caprifoi. Celor care se trezesc dimineata mai obositi decat s-au culcat le sunt recomandate esentele de carpen, iar oboseala, epuizarea sunt combatute cu esenta florala de maslin sau de stejar. "Florile de zarzar sunt recomandate celor carora le este teama sa nu isi piarda autocontrolul, celor care au ganduri sinucigase", afirma terapeutul Alexandru Pap.
|
DISCONFORT. Medicul englez Edward Bach, cel care a pus bazele terapiei cu esente florale, a ajuns la concluzia ca majoritatea starilor fizice proaste sunt determinate de disconfortul psihic. Problemele psihice, emotionale sunt cele care cauzeaza imbolnavirea corpului fizic. E. Bach a descoperit 38 de stari de disconfort psihic si pentru fiecare dintre ele a gasit o floare a carei vibratie anihileaza efectul disconfortului psihic.
|