x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Micuţul învingător - Copilul tuturor

Micuţul învingător - Copilul tuturor

de Ionela Gavriliu    |    15 Aug 2008   •   00:00
Micuţul învingător - Copilul tuturor

La naştere tatăl nu l-a recunoscut, mama l-a părăsit cînd a aflat că e bolnav. Bunicul a vrut să-i izgonească pe el şi pe bunica atunci cînd tratamentele deveniseră foarte scumpe. În ciuda tuturor, Fabian s-a apucat cu mînuţele de viaţă şi nu are de gînd să-i dea drumul.La naştere tatăl nu l-a recunoscut, mama l-a părăsit cînd a aflat că e bolnav. Bunicul a vrut să-i izgonească pe el şi pe bunica atunci cînd tratamentele deveniseră foarte scumpe. În ciuda tuturor, Fabian s-a apucat cu mînuţele de viaţă şi nu are de gînd să-i dea drumul.

BUNICA. Pe Fabian nu l-a vrut nimeni cînd s-a născut. Doar bunica lui. Atunci cînd a aflat că are cancer, mama lui l-a părăsit plecînd în Spania şi lăsînd băieţelul de nici 2 ani în voia sorţii. Acum, la aproape 5 ani şi după ce a învins cancerul, Fabian visează să meargă la grădiniţă fără grija că boala s-ar putea întoarce. Pentru analizele ce i-ar lua o piatră de pe inimă, bunica lui are nevoie de 42 de milioane de lei. Pînă acum a reuşit să strîngă, prin bunăvoinţa oamenilor, jumătate din sumă.

"M-au sunat oameni din Suceava, aştept un pachet de la Cîmpeni", spune emoţionată de generozitatea oamenilor bunica lui Fabian. De cînd a aflat de posibilitatea unor analize performante, care ar linişti-o cu privire la o recidivă a bolii, femeia nu a mai avut linişte şi a apelat la solidaritatea oamenilor. Şi anul trecut, de Crăciun, i s-a dovedit că românii au o inimă mare: Fabian a primit primele jucării din viaţa lui, hrană sănătoasă şi bani. Pentru PET (Positron Emission Thomography), un sistem ce poate diagnostica precoce cancerul şi poate stabili dacă pacientul răspunde la tratamentul anticanceros, PET ce se poate realiza şi rezultatele lui interpreta la Oradea, bunica lui Fabian are nevoie de 42 de milioane de lei vechi. Pînă acum, în conturile deschise de aceasta s-au strîns 25 de milioane. Fabian se află la un pas de a i se confirma că e perfect sănătos şi că poate merge la grădiniţă. "Anul acesta, pentru că se simte bine şi pentru că nu mai fac faţă la atîta energie, o să-l dau la grădiniţă aici în sat", zîmbeşte bunica la ştrengarul maturizat înainte de vreme.

AJUTOR. Cei care vor să-l ajute pe Fabian o pot face donînd în contul în RON deschis la BCR, filiala Ploieşti, Str. Văleni nr. 42 pe numele bunicii, Gheorghiţa Constantin: cod IBAN: RO 78 RNCB 020 509 720 125 0001 sau în contul în euro deschis la Raiffeisen Bank, filiala Ploieşti: RO 86 RZBR 00000 600 106 264 56.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete bunica fabian