x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Migrenele trec cu presopunctura

Migrenele trec cu presopunctura

de Andrada Floria    |    12 Iul 2005   •   00:00
Migrenele trec cu presopunctura
TERAPII ALTERNATIVE
Presopunctura este o metoda de masaj la indemana oricui. Pentru ca fiecare dintre noi, atunci cand simtim o durere sau pur si simplu ceva care ne incomodeaza, apelam instinctiv la o tehnica de presopunctura, apasand cu mainile locul respectiv.
Insa pentru a obtine rezultate maxime in orice afectiune este indicat sa apelam la un specialist. "Pentru a avea succes in realizarea presopuncturii, este necesar ca medicul sa fie perfect sanatos, sa trezeasca in propria fiinta vibratiile necesare insanatosirii pacientului. Doar astfel specialistul poate sa induca in organul bolnav sau in intregul organism starea de sanatate", precizeaza doctorul Calin Girlea, medic de familie, competenta in acupunctura, specializat in terapia Ornish pentru tratarea bolilor de inima.

Acupunctura fara ace


Presopunctura se bazeaza pe aceleasi principii ca si acupunctura, insa nu este nevoie de ace sau de alte instrumente ajutatoare. In presopunctura, mainile sunt cele care induc starea de sanatate: prin apasarea cu varful sau cu extremitatea degetelor pe aceleasi puncte folosite si in acupunctura. Cele doua terapii apartin medicinei traditionale chinezesti si merg pe ideea ca organismul este strabatut de retele de meridiane prin care trece energie.
Atunci cand energia trece prin aceste meridiane intr-un flux continuu, pacientul este sanatos. Daca, dimpotriva, exista blocaje sau excese de energie, apar problemele de sanatate. Prin presopunctura se incearca reechilibrarea acestor energii si se trateaza "in principiu orice boala", arata dr. Calin Girlea. "Insa cele mai bune rezultate le-am obtinut in cazurile de migrene, stres, ulcer, depresii, oboseala cronica, boli care tin de sistemul nervos.
Acest tip de masaj este indicat si in durerile de lombosciatica, de picioare, in afectiunile reumatismale tranzitorii", adauga medicul. Este o metoda de tratament care nu prezinta contraindicatii majore. Singurele cazuri in care ati putea fi refuzati de specialistul in presopunctura sunt daca suferiti de boli de piele sau daca aveti rani deschise. Presopunctura nu exclude tratamentul alopat, desi multi pacienti aleg terapia traditionala.

PREGATIRE. Doctorul Calin Girlea le cere pacientilor sai o perioada de pregatire inainte de inceperea tratamentului cu presopunctura. "De obicei, pacientii ajunsi la stadiul de boala sunt foarte intoxicati si sunt foarte putin receptivi la tratament. Din aceasta cauza, atunci cand vin la noi, primul lucru pe care il facem este sa le recomandam un anumit regim alimentar pentru o perioada si exercitii fizice", arata medicul. Aceasta perioada dureaza maximum zece zile.

SEDINTE. O sedinta de presopunctura dureaza intre o jumatate de ora si doua ore. Pentru afectiunile usoare este de ajuns o singura sedinta, insa numarul acestora creste in functie de gravitatea bolii.

×
Subiecte în articol: presopunctura