x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Minune medicală în SUA: doi gemeni siamezi, uniţi în zona bazinului, au fost separaţi cu succes (FOTO + VIDEO)

Minune medicală în SUA: doi gemeni siamezi, uniţi în zona bazinului, au fost separaţi cu succes (FOTO + VIDEO)

15 Sep 2011   •   15:01
Minune medicală în SUA: doi gemeni siamezi, uniţi în zona bazinului, au fost separaţi cu succes (FOTO + VIDEO)

Jacob si Joshua au venit pe lume in ianuarie, cu sase saptamani inainte de termen, nasterea producandu-se prin cezariana. Nimic neobisnuit pana aici, numai ca despre cei doi gemeni, ultima ecografie graise elocvent: erau siamezi si imparteau aceeasi parte din spate a bazinului si tractul intestinal.

Decizia de separare a venit la sfarsitul lunii august si a fost urgentata de probleme de natura cardiaca sesizate la unul dintre gemeni, ceea ce implica o interventie chirurgicala ulterioara.

Operatia prin care Jacob si Joshua Spates au fost separati a fost efectuata de o echipa formata din cateva zeci de medici, la un spital din Memphis (Tennessee), a durat 13 ore si a reprezentat un veritabil succes.

Dupa opt luni in care cei doi frati au stat, practic, cu spatele unul la altul, acestia s-au vazut pentru prima oara, sub atenta supraveghere a medicilor de la terapie intensiva, care s-au declarat extrem de optimisti in privinta sanselor de supravietuire a celor doi.

Pentru a avea tabloul complet al acestei minuni, trebue spus ca, potrivit Daily Mail, venirea pe lume a doi gemeni siamezi se produce o data la 200.000 de nasteri. Mai putin de o treime dintre gemenii siamezi supravietuiesc mai mult de 24 de ore de la nastere, iar in multe cazuri, parintii sunt pusi in postura cruda de a sacrifica unul dintre copii in favoarea sporirii sanselor la viata ale celuilalt.

In intreaga lume au fost efectuate cu succes doar 20 de operatii de separare a unor gemeni siamezi.

×
Subiecte în articol: nastere operatie gemeni siamezi