x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate MINUNE MEDICALĂ. Modul absolut incredibil în care un copil s-a trezit din comă!

MINUNE MEDICALĂ. Modul absolut incredibil în care un copil s-a trezit din comă!

18 Iun 2012   •   18:07
MINUNE MEDICALĂ. Modul absolut incredibil în care un copil s-a trezit din comă!

Charlotte Neve, o fetita de numai sapte ani, care a suferit o hemoragie cerebrala, fiind plasata in coma artificiala, a bulversat lumea medicala din Marea Britanie, trezindu-se dupa ce a ascultat o melodie a lui Adele, pe care o canta impreuna cu mama sa.

In urma cu doua luni, imediat dupa ce se uitase la un film, impreuna cu mama si sora sa, in varsta de 11 ani, Charlotte a suferit un atac cerebral, a afectiune extrem de rara in cazul copiilor. Medicii de la spitalul din Leeds au supus-o la doua intreventii chirurgicale prin care au indepartat sangele din creier, dupa care au i-au indus starea de coma, anuntand-o pe mama sa se pregateasca de ce este mai rau.

O saptamana mai tarziu insa, aflata langa patul fiicei sale, Leila Neve a inceput sa fredoneze melodia "Rolling in the Deep", interpretata de Adele si favorita micutei.

"Charlotte a zambit. Nu mi-a venit sa cred. Asistentele erau socate si mi-au spus sa continui sa cant. Le-am ascultat si mi-a zambit din nou", a declarat Leila Neve cotidianului The Telegraph.

Doua zile mai tarziu, medicii au deconectat-o pe Charlotte de la aparate, cele aproape doua luni care au trecut de atunci insemnand o lupta aproape incredibila a copilei in tentativa de a reveni la normalitate.

Accidentul cerebral a lasat-o pe Charlotte fara memorie si partial oarba, dar fetita, care a inceput deja sa distinga culorile, literele si cifrele, a reinceput deja sa vorbeasca si a renuntat la scaunul cu rotile. A revenit acasa si este hotarata sa isi continue lupta...

×
Subiecte în articol: fetita coma indusa Adele