TERAPII COMPLEMENTARE
Infuziile din musetel, tei, sunatoare, coada-calului, talpa-gastei, busuioc, ghimbir sunt recunoscute pentru efectul lor sedativ. Cu acelasi efect poate fi folosita si valeriana. "Musetelul ajuta in caz de agresivitate, hiperexcitabilitate si are un efect echilibrant emotional", explica dr. Ioan Dumitrescu, medic specialist medicina fizica si recuperare medicala, cu competente in acupunctura, homeopatie si imunologie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie.
"Infuzia din tei este recomandata in special persoanelor stresate. Pentru acestea este ideala o cana cu ceai de tei, cu una-doua ore inainte de culcare. Sunatoarea se administreaza mai ales suferinzilor de depresie. Din infuzia preparata din una-doua linguri cu sunatoare la 0,5 litri de apa se beau doua-trei cani zilnic. Busuiocul, util in stari de iritare, se poate intrebuinta sub forma de infuzie, dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa, o data-de doua ori pe zi, sau sub forma de tinctura. Sunt indicate zece picaturi, de doua-trei ori pe zi.
Valeriana, ceapa, mandarine
Valeriana este intrebuintata sub forma de picaturi mai ales in cazul persoanelor care sufera de insomnie sau de tahicardie. Valeriana trebuie luata astfel: la inceput cinci picaturi, marind treptat doza la 10-15 picaturi. Pentru ca valeriana este o planta cu un grad mare de toxicitate, ea va fi folosita respectand indicatia specialistului. De asemenea, dr. Ioan Dumitrescu spune ca si unele fructe, legume si chiar alimente au efect sedativ. Din aceasta categorie fac parte: ceapa, ciupercile, fasolea uscata, mandarinele, bananele, perele, dar si laptele si albusul de ou.Acupunctura si homeopatie
Citește pe Antena3.ro