Un inventator român a realizat un inhalator cu sare uscată. Acesta a fost deja avizat de Ministerul Sănătății și este decontat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. O oră de folosire echivalează cu o zi în salină.
„Încă de la început, misiunea noastră la SaltMed a fost să ajutăm cât mai mulți oameni cu probleme respiratorii. Prin urmare, primul lucru pe care l-am făcut a fost să ascultam ceea ce ne spun medicii și pacienții care l–au utilizat, pentru a face misiunea cât mai ușoară pentru ei. Așa că după ani grei de muncă am dus terapia salina SaltMed în casele a peste 30.000 de oameni. Majoritatea celor care au beneficiat de terapia SaltMed sunt părinții, pentru că ei au în grijă copiii și le-au oferit această terapie pentru a reduce numărul de viroze acute respiratorii, în speță a răcelilor și gripelor.”, spune Ilie Lăzărescu, directorul general Saltmed.
Inhalatorul a meliorează frecvența virozelor, precum răceala și gripa. Vindecă tusea şi reduce sensibilitatea la alergeni, ușurează espirația și elimină secrețiile din plămâni. Totodată, tratează și afectiuni mai grave, cum sunt bronșiolita, wheezing-ul recurent, astmul, pneumonia, otitele sau sinuzita la copii.
„SaltMed este decontat de Casă Națională de Asigurări din 2016 și este decontat la copilul până la 5 ani cu diagnostic de bronșiolita sau bronșită asmatiformă. Înhalatorul se obține în urma recomandării doctorului pediatru sau pneumolog specialist pediatru.”, a mai precizat directorul SaltMed, la Antena 3 CNN.
Datorită efectelor sale terapeutice eficiente, inhalatorul este recomandat de mulți specialişti şi pentru tratarea afecţiunilor respiratorii la adulţi, precum: BPOC, ASTM, Rinita sau Sinuzita.
Inhalatorul cu sare uscata nu are contraindicații
Inhalatorul cu sare uscata nu are contraindicații și nici efecte secundare, spune Dr. Raluca Ghionaru, Președinte al Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie, care a dat detalii despre acest dispozitiv, în emisiunea România Inteligentă de la Antena 3 CNN.
„Este un dispozitiv medical sigur și nu are contraindicații. Poate fi folosit la orice vârstă, indiferent de patologia cronică, poate fi folosit în tratarea afecțiunilor respiratorii. Se folosește și în prevenție, astfel încât îmbolnăvirile să fie mai rare. De exemplu, înaintea sezonului rece, în special la copiii care întră în colectivitate și vor da piept cu mulțimea de germeni pe care îi presupune colectivitatea, sau la pacienții cu afecțiuni crnice care se află în pragul unui sezon rece și sunt predispuși la îmbolnăviri. Sau la pacienții cu astm bronșic sau rinită alergică, înaintea sezonului de debut al exacerbărilor. Ședințele de terapie sunt în jur de o oră, în confortul locuinței, pe o perioadă indelungată, la recomandarea medicului.”, a precizat aceasta.