x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Noi recomandări OMS cu privire la vaccinarea anti COVID-19

Noi recomandări OMS cu privire la vaccinarea anti COVID-19

06 Ian 2021   •   10:30
Noi recomandări OMS cu privire la vaccinarea anti COVID-19

Amânarea cu două săptămâni a efectuării celei de-a doua doze a vaccinului anti COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech este acceptată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Reuters. Acestea ar trebui administrate la circa 21-28 de zile distanță.

"Am deliberat şi am stabilit următoarea recomandare: două doze din acest vaccin (Pfizer) la interval de 21-28 zile. SAGE a formulat o prevedere pentru ţările aflate în circumstanţe excepţionale privind aprovizionarea cu vaccin (Pfizer) de a întârzia administrarea celei de-a doua doze cu câteva săptămâni, în vederea maximizării numărului de persoane care beneficiază de o primă doză. Cred că trebuie să fim puţin mai deschişi la aceste tipuri de decizii pe care statele trebuie să le ia în conformitate cu propriile situaţii epidemiologice", a spus Alejandro Cravioto, preşedintele Grupului Strategic de Experţi Consultanţi în Imunizare (SAGE), organism care oferă consultanță OMS în privința vaccinării. 

Marea Britanie a recomandat o perioadă de până la 12 săptămâni pentru administrarea celei de-a doua doze. 

"Recunoaştem în totalitate că ţările se pot confrunta cu necesitatea de a fi chiar mai flexibile în ceea ce priveşte administrarea celui de-a doua doze. Însă, este important de notat că există foarte puţine date din studiile care stau la baza acestui tip de recomandare", a spus Joachim Hombach, director executiv SAGE.

86,8 de milioane de persoane au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 la nivel global, dintre care 1,87 au decedat.

×
Subiecte în articol: oms vaccin