x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate O gravidă şi copilul ei au murit în cursul naşterii, la spitalul din Vişeul de Sus. Vezi de ce

O gravidă şi copilul ei au murit în cursul naşterii, la spitalul din Vişeul de Sus. Vezi de ce

de Robert Veress    |    08 Dec 2011   •   12:03
O gravidă şi copilul ei au murit în cursul naşterii, la spitalul din Vişeul de Sus. Vezi de ce

O gravida de 32 de ani si copilul ei au murit in cursul nasterii, azi, la spitalul orasanesc din Viseul de Sus, Maramures.

Managerul spitalului, Cristian Vlad a declarat pentru Jurnalul National ca gravida era in cursul travaliului, cand, 'subit, in jurul orei 12, a intrat in stop cardio-respirator'.

Medicii au incercat, fara succes, sa o resusciteze pe femeie, timp de peste 45 de minute, astfel ca decesul a fost pronuntat la ora 13.

'Pacienta era fara antecedente medicale speciale. S-a internat acum doua zile si, pana la momentul infarctului totul a decurs normal. Ar fi trebuit sa fie o nastere naturala, conform indicatiilor prenatale', spune Cristian Vlad. Managerul spitalului adauga ca maine se va face necropsia, care va determina cauzele stopului cardiac. 'Medicul curant banuieste un anevrism cerebral, dar, la acest moment, este o pura speculatie', spune Vlad.

Conform RTV, sotul femeii sustine ca aceasta ar fi putut fi salvata in urma unei operatii, dar ca interventia nu a fost posibila, intrucat spitalul nu ar avea un medic anestezist. In replica, Cristian Vlad spune ca spitalul are medic anestezist si ca nu era necesara operatia.

Intrebat daca macar copilul femeii a putut fi salvat, managerul spitalului a replicat: 'Nu, fatul a murit si el. V-am spus, pacienta a facut stop cardio-respirator. Ce sa faci intr-o asemenea situatie, decat sa incerci sa-i salvezi viata?'.

×
Subiecte în articol: gravida moarta viseul de sus