x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate O lume pentru Darius

O lume pentru Darius

de Ionela Gavriliu    |    22 Sep 2007   •   00:00
O lume pentru Darius

Un băieţel de nici un an se luptă in fiecare zi pentru viaţa lui. Inimioara micuţului suferă de o malformaţie pe care o operaţie pe cord şi o recuperare corespunzătoare o pot indrepta. Să nu-l lăsăm să lupte singur!

La inceputul lunii octombrie, Darius va implini un an. Primul lui an de viaţă pe acest pămănt. De cănd s-a născut insă, băieţelul cu ochi intrebători a stat mai mult prin spitale, luptăndu-se ca inima lui mică să bată. Diagnosticul "ventricul drept cu cale dublă de ieşire" este incercarea pe care trebuie să o treacă o mănă de om. Darius nu-şi va serba prima aniversare cu tort şi jucării. O sondă il ajută să respire şi alta să se hrănească. Pentru el şi familia lui, singurul cadou care le-ar lumina viaţa ar fi posibilitatea de a merge la operaţie in străinătate, pentru ca băiatul să se poată recupera corespunzător. Cadoul pe care il aşteaptă Darius este viaţa.


CHIN FĂRĂ SFĂRŞIT. Nimeni nu se aştepta ca bebeluşul vioi, născut la 10 octombrie 2006 in Mangalia, să aibă vreo problemă de sănătate: nici o ecografie din timpul sarcinii nu a indicat nimic grav. După şapte zile de la naştere, copilul a ajuns la spital, iar aici s-a constatat că suferă de o malformaţie a inimii, că e infectat cu sepsis şi klebsiella. O sondă nazo-gastrică a fost montată pentru ca bebeluşul să poată fi hrănit. Apoi a inceput pelerinajul de la un spital la altul. După o lună, Darius a ajuns la un spital in Bucureşti, unde i s-a pus diagnosticul de ventricul drept cu cale dublă de ieşire. Pentru banding pulmonar, micuţul a fost dus la Tărgu-Mureş. In urma operaţiei, Darius a putut renunţa la masca de oxigen: plămănii lui se descurcau şi singuri. Dar trupul băieţelului avea să mai sufere sute de injecţii, patru montări de cateter pe vena jugulară, pe carotidă. Din cauza sondei nazale, Darius are acum o rană la nivel laringian, iar la zece luni i s-a introdus un furtunaş in stomac pentru a putea fi hrănit.


SALVAREA. Chinul acestui copil poate lua sfărşit in urma unei operaţii pe cord. "Momentan, starea lui e stabilă. Medicii din ţară ezită să-l opereze, pentru că le e teamă de celelalte probleme apărute pe parcurs: gaura din găt şi cea din stomac. Singura şansă e să mergem la o clinică in afara ţării, pentru că acolo Darius va putea beneficia de o recuperare corespunzătoare", spune cu speranţă mama băiatului, Mădălina Mircea. De cănd i s-a născut copilul, femeia stă alături de el in spitale zi şi noapte. A ajuns să simtă şi ea durerile pe care micuţul le are de indurat, astfel că spune "ne-a operat", "ne-a tratat" atunci cănd vorbeşte despre multele intervenţii pe care Darius le-a suportat. Cele mai grele momente pentru părinţi au fost atunci cănd nu mai ştiau ce să facă pentru a ajuta sufleţelul chinuit, atunci cănd doctorii le aruncau suspiciunea că Darius ar putea avea şi probleme neurologice, atunci cănd, după operaţia băiatului, a trebuit ca ei să ceară calmante pentru micuţul care se chinuia. Suferinţa le-a dat şi o lecţie importantă. "Trebuie să străngem 35.000 de euro pentru ca Darius să meargă la operaţie in Germania sau Italia. Oamenii au inceput deja să ne sară in ajutor şi ce m-a uns pe suflet a fost faptul că cei care au donat nu şi-au dat numele, au preferat să facă o faptă bună in anonimat", spune emoţionată mama.
Cu toate acestea, nu s-au străns mai mult de 1.300 de euro pănă acum. Cu toţii putem contribui la salvarea lui Darius.


SPERANŢĂ
"Medicii din ţară ezită să-l opereze, pentru că le e teamă de celelalte probleme apărute pe parcurs: gaura din găt şi cea din stomac. Singura şansă e să mergem la o clinică in afara ţării, pentru că acolo Darius va putea beneficia de o recuperare corespunzătoare"
Mădălina Mircea, mama lui Darius Â


Apel pentru viaţa unui copil

Cei care vor să doneze pentru ca Darius să fie operat o pot face in contul deschis la Raiffeisen Bank, agenţia Mangalia, pe numele tatălui, Marian Mircea.
  • CONT LEI (RON) - RO29RZBR0000060009517414
  • CONT EURO - RO23RZBR0000060009517425 - cu COD SWIFT RZBRROBU
  • CONT DOLARI (USD) - RO71RZBR0000060009517434 - cu COD SWIFT RZBRROBU
Pentru a lua legătura cu mama lui Darius, sunaţi la numărul de telefon 0749-55.12.11.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete darius