x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Oamenii de ştiinţă şi securitatea alimentară

Oamenii de ştiinţă şi securitatea alimentară

04 Mai 2011   •   14:30

Comitetul National pentru Securitate si Strategie Alimentara a fost infiintat  sub inaltul patronaj al Academiei Oamenilor de stiinta din Romania. Institutia isi propune initierea si coordonarea activitatilor de cercetare-dezvoltare si inovare multidisciplinara in vederea dezvoltarii cercetarii stiintifice. Presedinte executiv interimar Lacramioara Petriu a declarat ca acest comitet isi propune promovarea progresului stiintific si tehnic in domeniul securitatii si strategiei alimentare, utilizarea mai eficienta a potentialului stiintific si a bazei materiale, stimularea cercetarii multidisciplinare si a inovarii.

Printre membrii acestui Comitet se numara profesorul universitar Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, profesor universitar Doctor Honoris Causa, Bogdan Alexandru, membru corespondent al Academiei Romane, profesor universitar doctor Nicolae Constantinescu, membru al Academiei de Medicina si al Academiei Oamenilor de stiinta, dar si medicul Raed Arafat, subsecretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii.

Prezent la eveniment, presedintele Academiei Oamenilor de stiinta din Romania, general ® profesor universitar doctor Vasile Candea, a declarat: ”Am dat o semnatura in alb acestui comitet, asa ca astept rezultate concrete”.

×