x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Obezitatea pare să bată pasul pe loc in Statele Unite

Obezitatea pare să bată pasul pe loc in Statele Unite

25 Ian 2012   •   13:09
Obezitatea pare să bată pasul pe loc in Statele Unite

In SUA, un adult din trei si un tanar sub 19 ani din sase sunt obezi. Aceasta este vestea reala, nu tocmai placuta. Vestea buna este ca “epidemia de obezitate' din Statele Unite a inceput sa bata pasul pe loc.

Aceasta stagnare – sau faza de platou in evolutia obezitatii – este, totusi, o veste relativ buna in ceea ce priveste preventia obezitatii. Lansat in anii ‚60 de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Atlanta, studiul NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) este centrat pe alimentatia si sanatatea americanilor. Aproximativ 10.000 de persoane au participat la acest studiu vizand compararea incidentei obezitatii in 2009/2010 cu perioadele anterioare.

Datele indica o crestere alarmanta a obezitatii intre 1980 si 2000, dupa care se inregistreaza o usoara stagnare. Astfel, 35% dintre adultii din SUA sufera de obezitate. Americanii par sa nu-si mai rotunjeasca talia, dar nici sa si-o micsoreze.

Atat timp cat nu vom constata o reducere a indicelui de masa corporala (IMC) la concetatenii nostri, nu vom putea declara ca avem un succes in privinta preventiei obezitatii, sustine doctorul David Ludwig de la Children’s Hospital din Boston, in New York Times.

×