x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate OMS a anunţat existenţa unui nou virus din aceeaşi familie ca şi cel celebrul SRAS

OMS a anunţat existenţa unui nou virus din aceeaşi familie ca şi cel celebrul SRAS

24 Sep 2012   •   14:48
OMS a anunţat existenţa unui nou virus din aceeaşi familie ca şi cel celebrul SRAS

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca un nou virus care apartine aceleiasi familii de virusuri responsabile de SRAS – sindromul respirator acut sever – a fost identificat la un pacient originar din Quatar, suferind de o infectie respiratorie acuta.

Dupa efectuarea unui set de analize, medicii au decis transferarea pacientului la un spital din Marea Britanie.

Examenele clinice au confirmat ca este un nou virus apartinand familiei virusului care provoaca SRAS. Sindromul respirator acut severe a aparut in 2002 in China si a provocat decesul a aproximativ 800 de persoane din toata lumea, inainte ca extinderea acestuia sa se afla sub control.

Pentru ca este un nou coronavirus, OMS este preocupata de a obtine noi informatii pentru a determina implicarea in protejarea sanatatii publice. Peter Openshaw, director al Centre for Respiratory Infection de l'Imperial College London, spune ca, deocamdata, este vigilent, dar nu nelinistit.

Pentru a identifica noul virus, medicii de la Health Protection Agency din Marea Britanie au comparat secventele genetice ale virusului descoperit la pacient din Quatar cu altele obtinute de medicii germani din tesuturilor pulmonare ale un pacient sdin Arabia Saudita decedat anul acesta.

Potrivit lui Peter Openshaw faptul ca doua cazuri au fost descoperite, aparent fara legatura intre ele, sugereaza ca ar putea fi si alte cazuri neidentificate deocamdata. Peter Openshaw a mai adaugat ca este nelinistitoare posibilitatea transmiterii virusului de la om la om. Deocamdata OMS nu a anuntat nici o restrictie in privinta calatoriilor.

×