x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Paracetamolul poate dubla riscul de îmbolnăvire de leucemie

Paracetamolul poate dubla riscul de îmbolnăvire de leucemie

11 Mai 2011   •   13:07
Paracetamolul poate dubla riscul de îmbolnăvire de leucemie
164792-.jpgLuarea regulată a paracetamolului poate dubla riscul de îmbolnăvire de o formă rară de cancer a sângelui, la persoanele de peste 50 de ani, conform unui material publicat de The Telegraph.

Astfel, luarea a patru doze de paracetamol de patru ori pe săptămână, timp de patru ani, poate dubla riscul de îmbolnăvire de leucemie, conform unor cercetători americani. Termenul de dublare a riscului de îmbolnăvire este însă relativ, având în vedere că riscul considerat drept "normal" de îmbolnăvire de leucemie pe o perioadă de 10 ani, în intervalul de vârstă de peste 50 de ani, este de 1%, informează cotodianul britanic, citat de agerpres.ro.

Cercetătorii de la Centrul de Cercetare împotriva Cancerului Fred Hutchinson din Seattle au ajuns la această concluzie în urma monitorizării stării de sănătate a aproximativ 65.000 de bărbaţi şi femei în vârstă, din statul Washington, pe o perioadă de aproximativ 6 ani.

În cei şase ani de studiu, 577 persoane, mai puţin de 1% din eşantion, s-au îmbolnăvit de un anumit tip de cancer al sângelui, iar dintre aceştia, 9% au precizat că luau în mod regulat paracetamol.

×