x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate PENTRU MIHAI: Opreşte-te, clipă!

PENTRU MIHAI: Opreşte-te, clipă!

de Ionela Gavriliu    |    26 Sep 2008   •   00:00
PENTRU MIHAI: Opreşte-te, clipă!

Două săptămâni s-a scurs viaţa din trupul firav. După ultima cură de citostatice făcută în ţară, viaţa lui Mihai părea că se duce o dată cu sângele ce nu se mai oprea. Cei 14 ani şi grămada de visuri au luptat încă o tură cu leucemia. Pentru bătălia finală băiatul, care visează să se facă dealer de maşini, are nevoie de 150.000 de dolari.



Două săptămâni s-a scurs viaţa din trupul firav. După ultima cură de citostatice făcută în ţară, viaţa lui Mihai părea că se duce o dată cu sângele ce nu se mai oprea. Cei 14 ani şi grămada de visuri au luptat încă o tură cu leucemia. Pentru bătălia finală băiatul, care visează să se facă dealer de maşini, are nevoie de 150.000 de dolari.
Lui Mihai îi e frică. Frică şi rău atunci când se gândeşte: dacă nu va mai putea merge cu bicicleta prin parc, dacă nu va merge la liceu, dacă nu se va face bine? De când a simţit acea slăbiciune care i-a tras lumina din priviri şi şi-a văzut corpul plin de pete, deşi nu-şi amintea să fi căzut de curând, a ştiut că ceva nu e în regulă cu el. Într-o zi din vacanţa intersemestrială, părinţii lui Mihai Rusu din Cluj Napoca au devenit trişti. Diagnosticul pus în câteva zile le-a dat toată viaţa peste cap: băiatul are leucemie.


"Voi fi ca înainte?"

"Au inceput clipele noastre de coşmar. Au urmat două săptămâni crunte în care copilul nostru se agăţa de viaţă, de o pungă de sânge. Ne puneam întrebări la care nu aveam răspuns: de ce noi? de ce copilul nostru? Mihai a început să- şi dea seama de gravitatea situaţiei, chiar dacă noi încercam să ne ţinem tari în faţa lui", povesteşte mama. Cu toate că băiatul devenea conştient de faptul că boala lui e grea, părinţii n-au avut inimă să-i spună că leucemia e cea care-i macină puterile. "Copilul nostru se maturizează prea repede, boala îşi pune amprenta pe sufletul lui, pe chipul lui blând. Viaţa lui s-a schimbat radical într-o zi... a rămas un sufleţel care priveşte spre mama şi tata şi întreabă din priviri: «Mă puteţi ajuta? Va fi bine? Voi fi ca înainte?»", spune mama lui Mihai. La ultimul ciclu de citostatice Mihai a avut hemoragie zile în şir, încât medicii îi mai dădeau puţine şanse.


Transplantul salvator

Zbaterea părinţilor pentru puiul lor nu cunoaşte linişte. Deşi sumele necesare pentru tratamente sunt mari, au făcut tot posibilul ca din salariile de cadru militar şi asistentă medicală, din ce s-au mai împrumutat, să iasă la liman. Însă suma necesară pentru transplant i-a sufocat: 215.000 de dolari. Din păcate, surioara lui Mihai nu este compatibilă, astfel că se caută alt donator pentru băiat. Familia Rusu a reuşit să strângă o parte din sumă, în jur de 65.000 de dolari, pentru a pleca la o clinică în Israel. "Ne-au primit chiar dacă avem numai o parte din bani. Mihai a intuit în ultima vreme, când era în ţară, despre ce boală e vorba, dar abia în Israel medicii i-au spus. Îi explică fiecare pas şi băiatul are încredere în ei", explică tatăl lui Mihai. Banii sunt o problemă în continuare: fiecare zi de cazare la clinica "Sheba Medical Center" costă 100 de dolari, pentru transportul lui Mihai din ţară părinţii au plătit 1.000 de euro. "Acum, că Mihai e mai bine un pic, ne gândim ca soţia mea să-şi ia o cameră mai departe de spital, deci mai ieftină", spune tatăl. Timpul a devenit acum un duşman pentru copilul care abia aştepta să se facă mare. "Nimeni nu înţelege că boala nu stă după acte şi bani, că bătălia este contracronometru. Nu pot decât să sper că oameni cu suflet vor auzi strigătul nostru de disperare", se roagă mama.

AJUTOR PENTRU O VIAŢĂ
Cei care vor să-l ajute pe Mihai pot face donaţii în conturile deschise la BRD, filiala Cluj, Bd. 21 Decembrie. Titular cont: Dănuţ Rusu
EURO: RO 46 BRDE 130 SV 71066 131300
RON: RO 75 BRDE 130 SV 69863 721300.


Sonia s-a născut cu o malformaţie la inimioară. Cu toate că în România nu i s-a dat nici o şansă de supravieţuire, fetiţa a împlinit un an şi trei luni de curând. A trecut prin mai multe operaţii, dar cea care ar înclina balanţa în favoarea micuţei trebuie făcută la Spitalul de Copii din Boston. Pentru a o salva, părinţii fetiţei au nevoie de 90.000 de dolari. O puteţi salva pe Sonia donând în conturile deschise pe numele mamei, Oana Geambaşu.
Cont BCR(RON): RO 59 RNCB0 3180 881890 10001; Sucursala Lacul Tei: Cont BRD (RON): RO 84 BRDE 441 SV 9364 370 4410; Sucursala Unirea: Cont BRD (USD): RO 77 BRDE 441 SV 9316 854 4410; Cont BRD (EURO): RO 69 BRDE 441 SV 9316 870 4410 cod Swift: BRDEROBU

×
Subiecte în articol: mihai pagina de suflete