x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Pericolele ascunse ale piscinelor. Medic: „Avem diverse leziuni roșii pe piele”

Pericolele ascunse ale piscinelor. Medic: „Avem diverse leziuni roșii pe piele”

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2024   •   15:45
Pericolele ascunse ale piscinelor. Medic: „Avem diverse leziuni roșii pe piele”
Sursa foto: Unsplash.com

Ana Maria Vișinescu, dermatolog, explică riscurile la care ne expunem când petrecem timp în piscinele exterioare și oferă sfaturi pentru a ne proteja sănătatea.

Afecțiunile pe care le putem contracta de la piscine sunt variate, de la infecții genitale, precum candidoza, până la infecții fungice la nivelul picioarelor. Dermatologul Ana Maria Vișinescu subliniază importanța dușului înainte și după utilizarea piscinei pentru a minimiza riscul de contaminare. „Este esențial să folosim prosoape proprii pe șezlonguri și să aplicăm antimicotice pentru a evita verucile plantare,” recomandă medicul.

Bacteriile prosperă în apa caldă a piscinelor, iar clorul, deși este agentul principal de dezinfecție, poate cauza probleme pielii dacă nu este utilizat în cantitățile corecte. „Clorul ne face rău pielii pentru că, într-adevăr, clorul este agentul chimic utilizat pentru dezinfecția piscinelor. Mai este folosit și un agent reductor pentru flora micotică, dar și un stabilizator de ph. În principal, clorul este cel vinovat și este vinovat în măsura în care cei care se ocupă de aceste dezinfecții de piscine nu folosesc cantitățile normale, adică cantitatea se calculează la nivelul volumului apei din piscină.

Printre simptomele alergiei la clor se numără crampele abdominale, scaune moi. Celelalte sunt manifestările pe piele, manifestări alergice, în care avem diverse leziuni roșii pe piele. În acest caz, ne prezentăm la medicul dermatolog,” explică Vișinescu la Antena 3 CNN.

Clorinarea apei asigură o antisepsie eficientă în majoritatea cazurilor, eliminând majoritatea bacteriilor patogene. Totuși, anumite bacterii și fungi pot supraviețui în aceste condiții extreme pentru perioade îndelungate, de ore sau chiar zile. „Cunoașterea acestor specii și a metodelor lor de transmitere este vitală pentru prevenirea contaminării apei,” concluzionează Vișinescu.

×
Subiecte în articol: piscine Ana Maria Vișinescu dermatolog