x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Portalul MedAlert

Portalul MedAlert

10 Mai 2012   •   17:14

Coruptia din sistemul sanitar nu este mai mare decat cea din alte domenii, spune Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, cu coazia lansarii portalului MedAlert, care are ca scop sesizarea abuzurilor din sistemul medical.

MedAlert este o platforma online prin care pacientii si medicii pot sesiza abuzuri, cazuri de coruptie si malpraxis din sistemul medical romanesc. “Exista un cerc vicios in sistem. Spunem ca medicii au salarii mici si de aceea accepta bani.

Nu pot sa afirm ca in sanatate este coruptia cea mai mare. Pot sa afirm ca exista si ca trebuie sa facem ceva. Prefer sa colaboram cu organizatii neguvernamentale in acest domeniu, decat sa ignoram problema. (...) Nu putem sa ne ascundem si sa spunem ca in sistemul de sanatate nu exista coruptie.

Exista si ea trebuie cunoscuta. Mai ales trebuie sa stim care este dimensiunea acestei probleme', a declarat Raed Arafat. Totusi, Raed Arafat a tinut sa sublinieze ca acest portal nu trebuie sa se transforme intr-o “vanatoare de vrajitoare'. (M. Marincovici)

×