x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Portia de E-uri

21 Feb 2006   •   00:00

Atentie la E-urile din alimentatia copilului! © Fumatul pune in pericol virilitatea si viata de cuplu © Sucul de sfecla detoxifica ficatul

Nicolaescu vegheaza!


editorial de MAGDA MARINCOVICI
Sute de amendamente. Unele respinse, altele admise. Ordonante de urgente, ordine de ministru, legi , vreo 17 la numar, stivuite intr-un colet faimos, de unde se revarsa binele general, pofta de viata si sanatatea tuturor romanilor. Aceasta este esenta reformei in sanatate al carei parinte este ministrul Nicolaescu. Dar in acest hatis de legi, ordonante si ordine s-a mai strecurat inca un ordin, potrivit caruia Ministerul Sanatatii se va numi in curand Ministerul Sanatatii Publice. Actul de botez cu noua denumire a ministerului a fost bagat la gramada si a trecut aproape neobservat. Nici presa nu i-a dat atentie mai mult de o stire de cateva randuri. Dar noua gaselnita a lui Nicolaescu n-are nici o legatura cu realitatea. Nici cu realitatea de azi si cu atat mai putin cu realitatea de maine, cand sanatatea romanilor va fi infloritoare de pe urma coletului cu legi reformatoare ale sistemului. Si sa ma explic. Legile lui Nicolaescu, ratate in guvernarea CDR si lansate acum aidoma unor VIP-uri expirate, sterg orice urma de speranta ca vom putea beneficia de servicii medicale civilizate din banii opriti pe stat in fiecare luna.

Deoarece unele spitale vor fi puse la pamant, altele se vor ridica mai repede si mai falnice decat in poveste. Valul privatizarilor in sanatate matura aidoma unui veritabil tsunami si unele spitale se privatizeaza total, altele partial, pe aripi.... Consultarea unui medic, profesor doctor, se va face cu bani. Orice analiza si investigatie medicala te vor usura de sume echivalente unor salarii sau pensii. Si atunci e fireasca intrebarea: ce legatura are Ministerul Sanatatii Publice cu asiguratii si cu atat mai putin cu neplatitorii de asigurari de sanatate? Dar reforma merge inainte, triumfal. Timp in care ne putem imbolnavi linistiti, deoarece ministrul si ministerul Nicolaescu vegheaza la sanatatea natiunii.

×