x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Poziția de somn perfectă? Iată cât de mult contează felul în care dormim

Poziția de somn perfectă? Iată cât de mult contează felul în care dormim

20 Mar 2016   •   15:16
Poziția de somn perfectă? Iată cât de mult contează felul în care dormim

Importanța somnului pentru organism este cunoscută de toți oamenii. Problema care nu s-a dezbatut la fel de mult este cea a poziției în care dormim. Este important dacă dormim pe spate, pe burtă sau pe o parte? Medicii sunt de părere că da.

Cea mai rea poziție am putea dormi este pe burtă, informează www.healthyandnaturalworld.com. Această postură face imposibilă menținerea coloanei vertebrale într-o poziție sănătoasă, duce la dureri musculare, furnicături și amorțeli.

Dacă nu puteți adormi altfel decât pe burtă, pentru a reduce efectele negative ale acestei posturi, ar trebui să dormiți fără pernă sau să poziționați perna în zona abdomenului inferior.

Poziția de dormit mai bună decât aceasta este pe spate. Totuși, și această postură prezintă unele dezavantaje. Dormitul pe spate nu este recomandat celor care au predispoziția să sforăie. În plus, există riscul ca din această poziție, anumite persoane să se înece, înghițindu-și limba.

Nici viitoarele mămici nu ar trebui să doarmă pe spate în ultimul trimestru de sarcină, deoarece greutatea uterului pune presiune pe coloana vertebrală, mușchii spatelui și pe vasele de sânge.

Dacă vă confruntați cu dureri de spate, ar trebui să puneți o pernă sub genunchi și să așezați un prosop rulat în zona coloanei vertebrale inferioare.

Cea mai bună poziție de somn: pe o parte

În această poziție, spatele este ușor curbat, genunchii arcuiți și brațele pe lângă corp. Mulț specialiști consideră că această postură este cea mai sănătoasă, întrucât se mențin curbele naturale ale coloanei vertebrale, iar respirația este favorizată.

Pentru a face această poziție chiar mai bună, puteți ține o pernă între genunchi, reducând stresul la care sunt supuse șoldurile.

×
Subiecte în articol: somn pozitie de somn calitatea somnului