x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Premiul Nobel pentru medicină 2011.Un laureat nu mai e în viaţă

Premiul Nobel pentru medicină 2011.Un laureat nu mai e în viaţă

de Mirela Dadacus    |    03 Oct 2011   •   11:33

Update: Universitatea Rockefeller a comunicat ca laureatul de azi al premiului Nobel, Ralph Steinman a decedat la data de 30 septembrie.

Premiul Nobel pentru medicina 2011 a fost acordat profesorilor Bruce Beutler (SUA), Jules Hoffmann (Luxemburg) si Ralph Steinmann (Canada). Cei trei oameni de stiinta au fost recompensati pentru cercetarile efectuate asupra sistemelor imunitare, potrivit unui comunicat al comitetului Nobel, citat de BBC News online.

In timp ce profesorii Beutler si Hoffman au fost recompensati pentru descoperirile legate de activarea imunitatii ereditare, profesorul Steinman a primit acest pemiu pentru lucrarile asupra descoperirii celulei dendritice si rolul sau in imunitatea adaptativa.Laureatii Nobel pentru medicina din 2011 au revolutionat felul in care intelegem sistemul imunitar, prin descoperirea elementelor cheie care il activeaza, precizeaza Comitetul Nobel. Ceremonia desemnarii laureatilor a avut loc astazi, la Karolinska Institutet, din Stockholm.

In 2010, Premiul Nobel pentru Medicina a fost acordat cercetatorului Robert G. Edwards, pentru contributia sa in domeniul fertilizarii in vitro.

×