x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Problemele netratate ale coloanei pot cauza impotență

Problemele netratate ale coloanei pot cauza impotență

de Magda Bucur    |    17 Iun 2015   •   07:51
Problemele netratate ale coloanei pot cauza impotență
Sursa foto: Potapova Valeriya/Getty Images/iStockphoto

Problemele în dormitor apar pentru un sfert dintre românii cu vârsta între 40 și 70 de ani. Dintre acestea, impotența este, cel mai adesea, un subiect tabu pentru bărbați.
Iar din acest motiv, ei ajung târziu sau chiar deloc la medic. Uneori, impotența poate fi cauzată de alte afecțiuni și, odată tratate acestea, problema poate dispărea. Aproxi¬mativ unul din patru bărbați se confruntă cu disfuncții erectile ca urmare a unor afecțiuni netratate, susține specialistul Bio Ortoclinic, dr. Ion Manea. Medicul spune că, potrivit statisticilor, unele din cele mai importante cauze le reprezintă problemele coloanei vertebrale. Astfel, durerea de spate pe care mulți o ignoră poate avea cores¬pondent ginecologic, urologic sau digestiv.

„La primele semne de impotență este indicat și un control ortopedic, pentru că articulațiile bazinului pot fi de vină. E vorba de rădăcinile nervoase de la nivelul regiunii lombosacrale, care inervează organele micului bazin. Poate fi vorba de o durere netra-tată sau de o complicație postchirurgicală după o hernie de disc. Rezol¬vată cauza, problema dispare”, spune dr. Manea. De vină pentru disfuncțiile erectile mai pot fi, pe lângă afecțiu¬nile coloanei, diabetul, obezitatea, problemele cardiovasculare, dar și unele probleme psiho¬logice. În același timp, consumul unor medi¬camente antidepresive sau antihipertensive, precum și cel de alcool, tutun sau droguri, pot duce la scăderea potenței. Primul medic care trebuie consultat, atunci când problemele sunt de durată, este urologul.

Problemele de erecție pot avea cauze fizice sau psihice, printre acestea din urmă numărându-se depresia, stresul sau problemele în cuplu
 

×