x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Programul de fertilizare în vitro.

Programul de fertilizare în vitro.

15 Iun 2011   •   13:12

Sase unitati medicale au indeplinit, pana in prezent, criteriile pentru a derula programul gratuit de fertilizare in vitro si embriotransfer pe care Ministerul Sanatatii (MS) l-a demarat in primavara acestui an.

Doua dintre acestea sunt unitati sanitare publice, Spitalul de Obstetrica Ginecologie "Prof. dr. Panait Sarbu" din Bucuresti si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, restul fiind unitati private din Timisoara, Brasov, Sibiu si Bucuresti, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Cele sase unitati sanitare au fost selectate de catre o comisie a Ministerului Sanatatii, din 16 unitati medicale care au accesat programul.

Ministerul Sanatatii va publica pe pagina de web www.ms.ro, lista unitatilor (adresele si contactele acestora) care au fost admise, pana in prezent, in program.

"Lista este deschisa. Daca din cele zece unitati sanitare care au aplicat, dar care nu au fost selectate pentru ca nu indeplinesc la aceasta data toate criteriile, exista unele care isi vor completa dosarele cu documentele solicitate, atunci vor putea intra in program, in limita fondurilor aprobate cu aceasta destinatie. Pana atunci, incepand de astazi (n.r. miercuri) cuplurile pot depune dosarele la sediul unitatilor sanitare admise", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

De programul de fertilizare in vitro si transfer embrionar, lansat in premiera, in 2011, vor putea beneficia aproximativ 800 de cupluri.

×