x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Răceli, infecții, pierderea părului sau reumatisme sunt doar 4 din CALITĂȚILE CURATIVE ALE ULEIULUI ESENȚIAL de LEVĂNȚICĂ

Răceli, infecții, pierderea părului sau reumatisme sunt doar 4 din CALITĂȚILE CURATIVE ALE ULEIULUI ESENȚIAL de LEVĂNȚICĂ

05 Aug 2016   •   17:42
Răceli, infecții, pierderea părului sau reumatisme sunt doar 4 din CALITĂȚILE CURATIVE ALE ULEIULUI ESENȚIAL de LEVĂNȚICĂ

Ueiul esențial de lavandă are o structură chimică complexă din 150 de constituenți activi. Acest ulei este bogat în esteri, molecule aromatice cu proprietăți antispastice, calmante și stimulante. Cel mai important constituent este acetatul de linalyl, linalool (un alcool natural germicidal) și camfor.


Pentru ce este recomandat uleiul esențial de lavandă


Acest ulei este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și relaxante. Este utilizat în aroma terapie împotriva insomniei, anxietății, depresiei, neliniștii și stresului.


Uleiul de lavandă și-a dovedit puterea de vindecare și împotriva infecțiilor fungice ale pielii și unghiilor.
Care sunt cele mai importante proprietăți


Ușurează durerile - Poate ajuta la calmarea durerilor musculare sau la relaxarea celor tensionați, a durerilor din încheieturi și reumatismului, entorse, dureri de spate și lumbago. Doar masați cu o mică cantitate de ulei locul afectat.
Tratează o mare varietate de afecțiuni ale pielii - ratează acneea, psoriazisul, eczemele și ridurile.  Ajută la ameliorarea cicatricilor, taieturilor, a arsurilor. Lavanda ajută la calmarea înțepăturilor de țânțari, diverse insecte sau mâncărimi diverse ale pielii. Lavanda este un bun repelent împotriva țânțarilor și moliilor.


Ajută la păstrarea sănătății părului - Acest ulei ucide păduchii, ouăle lor și lindinile. Studiile de specialitate susțin că uleiul de lavandă este eficient în tratarea alopeciei. The Natural Medicines Comprehensive Database spune că lavanda poate ajuta creșterea părului cu un procent de 44%  în numai 7 luni de tratament.

Îmbunătățește digestia - Acest ulei ajută la stimularea mobilității intertinelor și stimulează producția bilei și a sucurilor gastrice, ceea ce poate ajuta la tratarea durerilor de stomac, indigestiei, flatulenței, colicilor, vomei și diareei.


Ajută la ușurarea tulburărilor respiratorii - Uleiul de lavandă poate ajuta la ameliorarea problemelor respiratorii precum răceli sau gripe, infecții ale gâtului, tuse, astma, crize de tuse, congestia su=inusurilor, bronșite, amigdalite, laringite. Uleiul poate fi aplicat pe gât, piept, spate sau inhalat cu ajutorul unui vaporizator.

Stimulrează producerea urinei, ceea ce ajută la restabilirea echilibrului hormonal, previne cistita, ameliorează durerile abdominale cât și alte afecțiuni urinare.


Îmbunătățește circulația sanguină, ajută la scăderea tensiunii arteriale, așadar este recomandat și celor care suferă de hipertensiune arterială.

×