x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Remedii populare

Remedii populare

07 Dec 2012   •   21:19
Remedii populare
Sursa foto: Brankica Tekic/Getty Images/iStockphoto

Folosiţi suplimente din agnus castus. Fructul de mielărea, agnus castus (vitex), este un remediu popular des folosit în SPM, iar anumite studii sugerează că este eficace. Într-un studiu german, femeile afectate de SPM au primit zilnic 20 miligrame de extract de agnus castus uscat. După administrarea suplimentului timp de trei cicluri menstruale, mai mult de jumătate din participante au raportat o reducere considerabilă a cefaleei, iritabilităţii şi a altor simptome legate de SPM.

Agnus castus este disponibil în magazinele cu produse naturiste şi în unele farmacii. Încercaţi să luaţi două tablete de 500 miligrame pe zi timp de câteva luni, pentru a vedea dacă este eficace (Seminţele – numite şi fructe- sunt partea cea mai eficientă). Dacă are efect, va trebui să continuaţi tratamentul: într-un studiu, femeile care au urmat tratamentul şi au renunţat, au prezentat din nou simptomele după trei luni.

Încercaţi cimicifuga racemosa. Dacă vă apropiaţi de menopauză şi simptomele dumneavoastră menstruale şi premenstruale se agravează, cimicifuga racemosa este o plantă medicinală care poate fi utilă. Ajută la adaptarea efectelor hormonilor la femeie şi previne “oscilaţiile” extreme care produc disconfortul. Pare să fie în mod deosebit utilă femeilor care se apropie de menopauză, spune dr. Kallins. Dacă vă aflaţi în postmenopauză, consultaţi medicul înainte de a începe tratamentul cu această plantă, deoarece poate produce sângerări. Nu o folosiţi dacă luaţi orice formă de estrogen. Luaţi două tablete de 500 miligrame de rădăcină uscată de trei ori pe zi. Nu folosiţi planta dacă urmaţi deja o terapie hormonală de substituţie.

×