x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Revoluție în medicină: oxigenul hiperbaric ajută chiar și la tratamentul dependenței de alcool și droguri

Revoluție în medicină: oxigenul hiperbaric ajută chiar și la tratamentul dependenței de alcool și droguri

15 Ian 2013   •   12:53
 Revoluție în medicină: oxigenul hiperbaric ajută chiar și la tratamentul dependenței de alcool și droguri
Una dintre cele mai extraordinare descoperiri medicale din ultimii ani le aparține cercetatorilor de la Universitatea Pennsylvania, SUA. Aceștia au demonstrat că oxigenul hiperbaric sporește producția de celule stem din organism cu aproximativ 800%. Celulele stem ajută la refacerea țesuturilor organelor afectate, având un rol fundamental în procesul de vindecare.
Chiar daca acest tratament este ieftin, usor de administrat si se aplica larg in domenii precum cel sportiv, aviatic si militar, aceasta terapie este prea putin cunoscuta la nivel mondial.
Terapia cu oxigen hiperbaric poate fi folosita cu succes pentru a trata numeroase afectiuni, printre care diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare, bolile hepatice, comotiile cerebrale etc. Chiar și dependenta de alcool si droguri este combătută, cu succes, de acest adevărat panaceu universal, informează un comunicat al Castle Craig, prima clinica din Marea Britanie care ofera terapia cu oxigen hiperbaric pentru dezintoxicare.
Tratamentul cu oxigen hiperbaric reprezinta utilizarea medicala a oxigenului intr-o camera cu o presiune a aerului mai ridicata decat presiunea atmosferica. Pacientii respira oxigen pur prin intermediul unei masti, timp de o ora. Astfel, are loc cresterea nivelului de oxigen din sange, celulele stem sunt generate mult mai rapid iar tesuturile deteriorate se vindeca pe cale naturala.
Conform Trustului de Tratament cu Oxigen Hiperbar, oxigenul este transportat de catre celulele rosii catre intregul organism, imbunatateste capacitatea celulelor albe de a distruge bacteriile si reduce umflaturile. Oxigenul hiperbar ajuta la dilatarea vaselor de sange si la patrunderea mai rapida a oxigenului în zonele vatamate. In SUA, acesta este utilizat si ca tratament cosmetic, imbunatatind aspectul tenului prin stimularea productiei de colagen.
Oxigenul hiperbaric contribuie la accelerarea procesului de dezintoxicare a organismului in cazul persoanelor ce sufera de boala dependentei. De asemenea, stimuleaza pofta de mancare, imbunatateste somnul si regenereaza tesuturile lezate ale ficatului bolnav si creierului.
Peter McCann, presedintele Trustului de Tratament cu Oxigen hiperbar (Hyperbaric Oxygen Treatment Trust) si al clinicii Castle Craig afirma ca „in comparatie cu metodele conventionale, tratamentul hiperbaric reduce la jumatate timpul necesar pentru dezintoxicarea organismului.”

×