x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate România importă medicamente ieftine pentru cancere

România importă medicamente ieftine pentru cancere

22 Mar 2012   •   11:09
România importă medicamente ieftine pentru cancere

27 de substante active care se regasesc in medicamente utilizate pentru tratamentul unor afectiuni oncologice vor fi achizitionate, in perioada urmatoare, de SC Antibiotice Iasi SA si SC Unifarm SA, prin proceduri speciale, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii. In baza solicitarilor asumate de unitatile sanitare, cele doua societati comerciale vor demara procedurile speciale de achizitie si vor incheia contracte de furnizare cu fiecare unitate medicala in parte. Ministerului Sanatatii a finalizat necesarul, pentru un an, a acestor produse ieftine, care nu se gasesc pe piata romaneasca.

Cele 27 de substante active identificate, care se regasesc in mai multe produse medicamentoase, fac parte din protocoalele terapeutice oncologice, dar au un pret foarte mic si nu prezinta interes comercial din partea furnizorilor, creand difunctionalitati in asigurarea schemelor de tratament.

La nivel national, din aproximativ 1.400.000 comprimate sau flacoane cu solutii injectabile necesare, cele mai solicitate sunt substantele utilizate in tratamentul tulburarilor acute sau cronice care raspund la tratament anti-inflamator si imunosupresor ca, de exemplu, dexamethasone (406.924 flacoane de diverse cantitati).

Solicitari semnificative sunt si pentru comprimate utilizate in tratamentul leucemiilor, ca de exemplu mercaptopurinum (135.000 comprimate), pentru substante utilizate in tratamentul tumorilor solide in stadiu avansat, boala Hodgkin ca de exemplu ciclofosfamida (129.291 flacoane) sau pentru solutii necesare in tratamentul cancerului de san cum este cazul methotrexanum (120.117 flacoane).

×