x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate S-a descoperit o nouă bacterie. Microbul se găseşte în gură şi are un ridicat potenţial patogen

S-a descoperit o nouă bacterie. Microbul se găseşte în gură şi are un ridicat potenţial patogen

18 Mai 2012   •   06:21
S-a descoperit o nouă bacterie. Microbul se găseşte în gură şi are un ridicat potenţial patogen

Oameni de stiinta elvetieni au descoperit o noua bacterie in mucoasele bucale. Microbul are un ridicat potential patogen, scrie passionsante.be.

Cercetatorii de la Universitatea din Zurich au botezat bacteria "Streptococus tigurinus". Ea a fost izolata din sangele unor pacienti bolnavi de endocardita (inflamare a inimii), meningita sau spondilodiscita (infectie grava a vertebrelor), precum si in mucoasele lor bucale. Se aseamana mult cu alte tulpini de streptococi prezenti in gura, care pot fi periculosi daca trec in circulatia sanguina (dupa o extractie dentara sau din cauza sangerarii gingiilor, de exemplu).

Dr Andrea Zbinden, coordonator al cercetarilor care au dus la identificarea germenului, explica: "Urmeaza sa se faca cercetari mai aprofundate pentru a intelege prin ce mecanisme poate provoca boli. Acest lucru va permite ca pacientii infectati sa fie tratati mai repede si cu medicamentul cel mai potrivit".

Studiul a fost publicat in revista International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology.

×