x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sa zgudui cu folos

Sa zgudui cu folos

28 Feb 2005   •   00:00

TERAPII ALTERNATIVE
Pare o ciudatenie ca patru frati care sufera de aceeasi boala primesc remedii diferite de la homeopat. Explicatia este simpla. Fiecare dintre frati are resurse diferite ale organismului pentru a lupta cu boala.
FLORIN CONDURATEANU

Doctor Gheorghe Bungetzianu, presedintele de onoare al Societatii Romane de Homeopatie, spune ca in homeopatie este foarte important ca omul sa aiba inca rezerve de lupta cu boala.

Sa invingi boala

Homeopatia nu combate boala, ci pune organismul in asemenea situatie, incat sa poata invinge boala, ne spune doctorul Gheorghe Bungetzianu. Este homeopatia o terapie naturista? Homeopatia este inclusa in terapiile naturiste, deoarece dozele de remedii homeopate sunt foarte mici. Acestea prezinta enormul avantaj ca nu dau efecte secundare. Homeopatia face parte din tratamentele naturiste, fiindca este blanda. Remediile homeopate se obtin din plante, din veninuri, din minerale in stare pura, fara multa prelucrare. Acestea sunt diluate de multe ori si dupa fiecare diluare sunt intens agitate, zguduite chiar. Unii se intreaba ce efect are acea agitare puternica a flacoanelor. Prin agitare, remediilor li se imprima informatia, efectul benefic al homeopatiei. Remediul homeopat este cu atat mai eficient, cu cat este mai diluat si asta pare un paradox.

Filozofia homeopatiei

Dar oare atomul, una dintre cele mai mici particule, nu da energia cea mai mare? Printre atatea terapii naturiste venite din Extremul Orient, din China si din tarile acestei zone, homeopatia face nota discordanta. Aflati ca homeopatia s-a nascut in Europa. Ea a fost inventata de un european, mai precis de austriacul Hanneman. Este demn de subliniat faptul ca medicul Hanneman a fost cativa ani secretarul nobilului Bruckenthal si a locuit la Sibiu. Observatiile lui Hanneman au pus bazele homeopatiei.

El a demonstrat ca medicamentul chinina poate produce simptomele malariei, adica febra mare, frisoane, transpiratii si asta daca este administrat in cantitati mari, dar aceeasi chinina, folosita in doza mica, vindeca malaria. Si de aici s-a formulat filozofia homeopatiei: "Ceva asemanator vindeca ceva asemanator". Sarea, banala sare de bucatarie, diluata mult si zguduita la fiecare dilutie, devine un puternic remediu homeopatic.

Remediile homeopatice actioneaza asupra slabiciunii, subrezeniei organismului. Dar cel mai eficient actioneaza asupra bolilor functionale, in cefalee, dureri menstruale, arsuri digestive, bila lenesa, calculi biliari, rezolva 60% din constipatiile cronice rebele etc.

×