x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sara, fetiţa cu plămâni împietriţi

Sara, fetiţa cu plămâni împietriţi

de Ionela Gavriliu    |    26 Iun 2009   •   00:00
Sara, fetiţa cu plămâni împietriţi

Sara Mihaela are 12 ani şi suferă de o boală chinuitoare: fibroză chistică, adică mucusul secretat în plămâni se întăreşte şi-i face respiraţia un calvar. Pentru un transplant de plămâni care ar ajuta-o enorm, realizat la o clinică din Viena, fetiţa are nevoie de 120.000 de euro. Părinţii Sarei au mai pierdut un copil diagnosticat tot cu fibroză chistică şi se roagă în fiecare clipă pentru o minune care să le salveze fetiţa.



Soarta a fost rea cu familia Caraveţeanu din Putineiu, Teleorman. Când credeau că l-au prins pe Dumnezeu de un picior prin naşterea primului copil, totul s-a prăbuşit în clipa în care acesta a fost diagnosticat cu fibroză chistică pulmonară şi a murit. Cei doi părinţi şi-au îngropat lacrimile în suflet şi au spus că aşa a vrut Dumnezeu. Când, peste o vreme, Sara Mihaela le-a zâmbit în braţe, toată durerea s-a şters şi familia Caraveţeanu a sperat într-un nou început.

Numai că soarta nemiloasă a vrut ca şi fetiţei senine să i se pună acelaşi diagnostic teribil. Câţiva ani copila a dus boala pe picioare. A mers la grădiniţă, apoi la şcoală, îi plăcea cititul, matematica şi desenul. Până când fiecare efort a început să devină un chin, iar fiecare gură de aer - un dar preţios pentru care se chinuia în fiecare clipă. Pe 1 aprilie anul acesta Sara Mihaela, în vârstă de 12 ani, nu a mai putut merge la şcoală. Nu a mai putut să iasă la joacă, doar din când în când mai era vizitată de câte o prietenă. A devenit dependentă de oxigen şi boala nu-i mai dădea răgaz.

ŞANSA SAREI LA VIAŢĂ
Părinţii nu vor să mai treacă din nou prin suferinţa de a-şi pierde copilul. Au trimis dosare la mai multe clinici care efectuează transplant de plămâni şi au aşteptat cu sufletul la gură ca cineva să nu le omoare speranţa. O clinică din Viena le-a trimis răspunsul multaşteptat, dar, înainte de efectuarea transplantului, Sara necesită mai multe analize amănunţite. "La 7 iulie ar trebui să meargă la un control la Viena. Noi trimitem înainte rezultatele analizelor şi sperăm să nu mai fie nevoie de acest drum pentru că acum fetiţa e dependentă de oxigen şi e riscant să fie transportată. Sperăm să găsească repede şi un donator, pentru că boala avansează", spune cu ultimele puteri mama, aflată de trei săptămâni cu fetiţa la Spitalul Budimex din Capitală. Pentru operaţia de transplant micuţa are nevoie de aproximativ 120.000 de euro, bani pe care părinţii nu au de unde să-i ia. "Noi nu avem nici o posibilitate, eu sunt paznic în sat, iar soţia are salariu de însoţitor copil bolnav. Sara şi-a petrecut toată copilăria prin spitale, acest transplant este şansa ei la viaţă", spune şi tatăl.

Să o salvăm!
Viaţa Sarei depinde acum de bunătatea şi de generozitatea oamenilor. Părinţii au deschis două conturi bancare la BRD, filiala Turnu Măgurele pe numele lui Caraveţeanu Sorin. Cont lei: RO 29BRDE 350 SV 28796 703500; Cont EURO: RO 72BRDE 350 SV 28902 543500. Cod BRDE ROBU. Cei care vor să ia legătura cu familia, pot suna la numărul de telefon: 0767-10.74.64.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete