x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sariti peste sedentarism

Sariti peste sedentarism

de Liana Hainarosie    |    31 Ian 2006   •   00:00
ARMONIA TRUPULUI
Gimnastica Pilates, yoga, orice activitate fizica desfasurata acasa sau la sala pot reprezenta solutii impotriva sedentarismului de iarna, favorizat de temperaturile scazute. Impreuna cu specialistul in elaborarea programelor de fitness si nutritie Luiza Bucur, de la FC National Fitness Center, va propunem sa faceti acasa o serie de exercitii care va ajuta sa va mentineti in forma pe timp de iarna si va binedispun. Pentru aceasta folositi cercuri, jaloane, mingi, aparate de fitness. Daca nu aveti un cerc, puteti trasa pe covor un contur cu ata care sa imite un cerc. Locul jaloanelor il pot lua sticlele cu apa. Pentru a va destinde si mai mult executati saritura strengarului, a caprioarei, sariturile intr-un picior.

Specialistul Luiza Bucur va sfatuieste sa efectuati fiecare exercitiu in trei serii, timp de 30-40 de secunde fiecare serie. Saptamanal, aceste exercitii trebuie repetate de trei ori. Miscarile la aparatele de fitness, destinate antrenarii aparatului cardiovascular, trebuie efectuate 20 de minute. Aceste miscari pot fi facute la inceputul antrenamentului si pot substitui incalzirea.

1 Mergeti pe loc, fara a desprinde varfurile de pe sol, indoind pe rand bratele

2 Sariti inainte/ inapoi, dreapta/ stanga folosind un cerc

3 Sariti intr-un picior, printre jaloane

4 Miscati-va in ritm alert, folosind atat bratele cat si picioarele

5 Culcat pe spate, cu talpile fixate pe sol si mingea la piept, ridicati-va trunchiul ducand mingea sus si reveniti in pozitia initiala

6 Culcat pe abdomen, ridicati trunchiul imitand miscarea de inot bras

7 Sariti in lungime, ducand genunchiul la piept si piciorul intins inapoi

8 Sariti de pe un picior pe celalalt, ducand genunchiul la piept
×