x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Secolul în care copiii vor avea trei părinti. Procedura care va revoluţiona lumea medicinei

Secolul în care copiii vor avea trei părinti. Procedura care va revoluţiona lumea medicinei

18 Sep 2012   •   05:43
Secolul în care copiii vor avea trei părinti. Procedura care va revoluţiona lumea medicinei

In mai putin de trei ani, ar putea aparea primul copil cu trei parinti, daca o comisie de etica aproba o procedura inovatoare de preventie a celor mai intalnite boli la copii. Aceasta utilizeaza trei surse de ADN: de la mama, de la tata si de la o donatoare sanatoasa si inlocuieste materialul genetic vinovat de producerea celor mai devastatoare boli ale copiilor, cu unul sanatos.

Sharon Bernardy si-a pierdut toti cei sapte copii, din cauza unei boli genetice pentru care nu exista nici la acest moment tratament. "Toti oamenii au dreptul sa aiba copii, toti. Acel copil are dreptul de a se naste sanatos, si nu cu o boala devastatoare care ii va scurta viata" este de parere Sharon.

Potrivit antena3.ro, pentru aceste cazuri, cercetatorii au descoperit o modalitate inovatoare de a preveni o gama larga de boli la copii. Aceasta procedura implica surse ADN nu doar de la mama si de la tata, ci si de la o a treia persoana, o femeie ce doneaza un ovul sanatos.

Practic, cercetatorii au descoperit ca vinovat de aparitia bolilor este nucleul ovulului provenit de la mama. Inlocuirea acestuia cu un nucleu sanatos, din partea donatoarei, ar da asigurari ca pruncul nu va dezvolta o boala devastatoare.

Copilul creat astfel ar avea ADN-ul celor doi parinti, dar si o mica parte din cel donat.

Daca va fi aprobata, aceasta tehnica ar putea fi aplicata in urmatorii trei ani in centrele de specialitate.

×
Subiecte în articol: medicina genetica adn