x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sfatul specialistului: Reguli pentru o alimentație corectă – este recomandat regimul raw-vegan?

Sfatul specialistului: Reguli pentru o alimentație corectă – este recomandat regimul raw-vegan?

de Magda Bucur    |    28 Sep 2015   •   23:48
Sfatul specialistului: Reguli pentru o alimentație corectă – este recomandat regimul raw-vegan?
Sursa foto: unknown

Eu merg foarte mult pe simplitate. Dacă ne uităm în jurul nostru, observăm că natura este mereu în schimbare, totul se transformă și în fiecare moment ne oferă ceea ce este potrivit pentru noi. Regulile simple de alimentație sunt regulile bunului simț: să nu mănânci mult, să mănânci în cantități mici, să faci pauze alimentare mari, între mese, de 3-5 ore, dacă se poate, și să respecți mâncarea. Dacă respecți măcar aceste trei reguli simple vei vedea că digestia și starea ta de bine se vor îmbunătăți semnificativ.

Este foarte bine să mănânci crud pentru că aduci în corpul tău alimentele în starea lor naturală, neprocesate, nemodificate în niciun fel. Se știe deja din foarte multe studii că alimentele, în momentul în care le gătești, la peste 42 de grade, încep să se altereze, se distrug proprietăți foarte importante: enzimele, care sunt muncitorii în corpul nostru se distrug în totalitate, și foarte multe dintre vitamine și minerale (între 50 și 80 la sută) se distrug sau își schimbă forma.

Totuși, nu încurajez alimentația raw vegană 100% și asta din mai multe motive. În țara noastră avem o climă care nu ne permite să avem tot timpul alimentele crude pe care vrem să le consumăm, avem o climă care ne constrânge câteodată să mâncăm și alimente calde, gătite, cum e iarna, toamna, când este mai frig. Totuși, cu cât incluzi mai multe crudități în meniul tău, cu atât vei avea mai multe beneficii. Dacă poți să mănânci până la 75% crud ești pe un drum foarte bun.

Alec Blenche – consilier în nutriție
 

×