METODE DE SLABIT
Aceste sfaturi au fost extrase din volumul "Esti ceea ce mananci", elaborat de nutritionistul englez Gillian McKeith. Volumul a aparut recent si in tara noastra. Pe coperta scrie: "Mai suplu, mai sanatos si mai fericit... acestea sunt promisiunile mele catre dumneavoastra". Pentru a le dobandi, urmati sfaturile doctorului Gillian. Nutritionistul afirma ca "hrana pe care o consumam este ca un combustibil, care da trupului nostru energia de care are nevoie pentru a functiona bine. Daca nu va asigurati ca acest combustibil este «pompat» in organism in cantitatea necesara si ca are exact calitatea necesara, pur si simplu nu va veti bucura de nivelul maxim posibil de sanatate".
STIATI CA
|
|
Citește pe Antena3.ro
STIRI
|
EREDITATE. Copiii ai caror parinti sufera de obezitate sunt de trei ori mai expusi pericolului de a deveni ei insisi obezi decat cei ai caror parinti sunt slabi. In situatia in care doar unul dintre parinti este obez, riscul copiilor de a suferi de aceasta afectiune este de 40%, in timp ce in cazul ambilor parinti supraponderali, riscurile obezitatii la copii sunt de 80%. In situatia copiilor ai caror parinti sunt slabi, sansele scad la 10%.
SEDENTARISM. Persoanele supraponderale sunt predispuse biologic la un mod de viata sedentar, sunt mai lenese prin natura lor. Specialistii de la Clinica Mayo (SUA) au facut un studiu care a aratat ca persoanele supraponderale stau pe scaun sau in pat cu 150 de minute mai mult decat cele cu o greutate normala. Intr-o zi obisnuita, supraponderalii au aceleasi activitati ca si ceilalti (mers pe jos, cumparaturi, curatenie), insa acest lucru nu le influenteaza deloc masa corporala, cum se intampla in cazul celorlalti.
|