x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Siameze unite în zona toracelui şi a abdomenului, aduse de la Piteşti la "Grigore Alexandrescu"

Siameze unite în zona toracelui şi a abdomenului, aduse de la Piteşti la "Grigore Alexandrescu"

27 Dec 2011   •   09:51
Siameze unite în zona toracelui şi a abdomenului, aduse de la Piteşti la "Grigore Alexandrescu"

Doua fetite siameze, unite in zona toracelui si a abdomenului, care cantaresc impreuna doua kilograme si 800 de grame, s-au nascut, luni, la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti, fiind transportate de urgenta la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

Potrivit reprezentantilor Maternitatii Pitesti, cele doua fetite sunt unite in zona toracelui si a abdomenului, au ficat comun si este posibil sa fie unite si in zona inimii, starea lor de sanatate nefiind una buna.

Medicul neonatolog Corina Matei, de la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti, a declarat ca nasterea a fost "spontana", si nu prin cezariana, intrucat femeia a venit in travaliu la maternitate, nefiind probleme in timpul nasterii.

"Unele malformatii se depisteaza greu. Se stia ca este o nastere dificila, la 34 - 35 de saptamani, a fost o nastere spontana, femeia venind cu travaliul declansat, iar medicul obstetrician a scos bine fetitele, nefiind nicio problema", a spus medicul Corina Matei.

Aceasta a precizat ca siamezele au ficat comun si ca se pare ca au doua inimi, separate, dar totusi unite, starea lor nefiind una buna

"Fetitele sunt lipite in zona toracelui si a abdomenului, se pare ca se confirma ca au ficat comun, se pare ca inimile sunt doua, separate, dar totusi lipite, iar investigatiile sunt in curs", a afirmat Corina Matei.

Potrivit sursei citate, medicii pitesteni au preferat sa le transfere pe fetite la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti, in conditiile in care la Pitesti exista posibilitatea de ingrijire, dar nu si de investigatii.

"Unele maltformatii se descopera greu, deci si faptul ca fetitele sunt siameze putea sa nu fie depistabil", a mai declarat medicul neonatolog Corina Matei.

Mama fetitelor are 21 de ani si este din Mioveni.

Medicul Corina Matei a mai spus ca la ora actuala mama siamezelor este intr-o "stare mai labila" si ca, din acest motiv, medicii pitesteni au preferat sa o menajeze pe aceasta si sa nu ii puna prea multe intrebari legate de sarcina.

La randul sau, doctorul Adrian Mihaila, cel care a supravegheat-o pe tanara pe tot parcursul sarcinii si cu care femeia a nascut, a declarat ca i-a recomdat acesteia sa faca ecografie.

Potrivit aceleiasi surse, femeia a facut doua astfel de ecografii, insa nu s-a vazut ca este vorba despre siamezi, ci doar ca este o sarcina gemelara.

La ora transmiterii acestei stiri, fetitele sunt la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti, fiind in investigatii medicale.

(Mediafax)

×