x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Soluția împotriva rezistenței la antibiotic

Soluția împotriva rezistenței la antibiotic

03 Iul 2016   •   17:35
Soluția împotriva rezistenței la antibiotic

O problemă de interes mondial pare că și-a găsit leacul. Studiile arată că rezistența la antibiotic crește cu o rată alarmantă, ducând la pierderea rolului vital al medicamentului în proceduri medicale precum secțiunile cezariene, implanturile de înlocuire a articulațiilor și chimioterapie.

Potrivit rapoartelor, până în 2050, ineficiența antibioticelor va duce la infecții ce vor ucide 10 milioane de oameni pe an.

Oamenii de știință de la Institutul de Bioinginerie și Nanotehnologie din Singapore au creat un material, numit oligomer imidazoliu, care omoară microbii rapid, prevenind dezvoltarea bacteriilor imune la medicamente. Compusul este un antibacterian rapid și distruge 99,7% din bacteriile E.coli și 99,9% din ciupercile rezistente la antibiotic precum Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa și Candida albicans, în doar câteva minute.

Noua inovație medicală se prezintă sub formă de praf alb, solubil în apă și ar putea fi folosit și în spray-urile utilizate pentru sterilizarea spitalelor.

×